И още за мистериозните съобщения на Никола Тесла, получени от Космоса

Никола Тесла, брилянтен изобретател и визионер, е известен с пионерския си принос в науката и технологиите.

Въпреки това, има и скрита страна на наследството на Тесла, за която мнозина не подозират – увлечението му по извънземния живот и вярата, че е получавал съобщения от същества от друг свят.

Геният на Тесла е широко признат, но някои се съмняват, че понякога умът му се е заблуждавал. Въпреки този скептицизъм, има доказателства, че Тесла наистина се е интересувал от разработването на технология за контакт с извънземен разум. Нещо повече, той твърди, че е открил извънземен сигнал поне веднъж.

През лятото на 1899 г., докато работи в лабораторията си в Колорадо Спрингс, Тесла вярва, че е забелязал поредица от цифрови кодове в космическите радиосигнали. Той тълкува тези сигнали като признаци на интелигентен живот, произхождащ от нашата Слънчева система. Това откритие кара Тесла да вярва, че неговият прочут безжичен предавател може да се използва за комуникация със същества на други планети.

Увлечението на Тесла по извънземните комуникации не свършва дотук. В писмо, написано до американския Червен кръст през 1900 г., той изразява увереност, че един ден човечеството ще получи съобщение от друг свят. Той пише: „Братя! Имаме съобщение от друг свят, непознат и далечен. То гласи: „Едно… две… три…“.

Но Тесла не е единственият, който твърди, че получава съобщения от същества от другия свят. Гулиелмо Маркони, често смятан за изобретател на радиото, също съобщава, че е получавал подобни съобщения. Докладите на Маркони обаче бяха отхвърлени като обикновен щум, докато случаят с Тесла остана по-мистериозен.

Интригата около предполагаемите извънземни съобщения на Тесла се задълбочава още повече, като вземете предвид, че ФБР е конфискувало документите му. Сред конфискуваните документи има много изобретения, които далеч изпреварват времето си, включително версия на безжичния предавател на Тесла, способен да изпраща радиовълни до отдалечени точки в Слънчевата система.

През 1937 г. Тесла обявява, че е успял да създаде компактен апарат, способен да предава енергия през междузвездното пространство без разсейване. Тези изявления допълнително подхраниха спекулациите за участието на Тесла в извънземни комуникации.

Експертите и учените имат различни мнения относно валидността на твърденията на Тесла. Някои твърдят, че неговите наблюдения и експерименти са били погрешно разбрани или изтълкувани. Други смятат, че Тесла наистина е постигнал нещо революционно и е изпреварил времето си.

Л.Г. Лорънс, ръководител на Екологичния институт, дори твърди, че е общувал с извънземни същества през 70-те години. Това добавя още едно ниво на интрига към възможността Tесла да получава съобщения от космоса.

Въпреки че истината за предполагаемите извънземни съобщения на Тесла все още е неизвестна, невъзможно е да се отрече значимостта на неговия принос към науката и технологиите.

Работата му продължава да вдъхновява и пленява изследователи и ентусиасти по целия свят.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *