Учени от Япония откриха доказателства, че Вселената може да е холограма

Международен екип от физици е провел изследвания, които могат да са  убедителни доказателства, че Вселената е холограма, пише британският вестник The Independent .

Преди това общността на учените гледаше несериозно на теорията, че триизмерното пространство е просто една илюзия, като тази, която е създадена с помощта на холографски образ.

Освен това , както отбелязва изданието , резултатите от работата на специалистите, проведена под ръководството на Yoshifumi Hyatake от Университета Ибараки в Япония, помага да се обяснят някои от противоречията между теорията на относителността и квантовата механика.

Теорията, според която Вселената е холограма, се основава на предположението, че времето и пространството не са непрекъснати, а се състоят от отделни части, „пиксели“, пише вестникът .

В резултат на това след достигане на определена стойност на  мащаба,  Вселената се получава нещо като цифрова фотография с много лошо качество, размита, замъглена, която обаче на  разстояние изглежда като цяло изображение.

http://30dumi.eu/2014/01/yapontsi-otkriha-dokazatelstva-che-vselenata-mozhe-da-e-holograma/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *