Как да премахнете стреса само за една минута

content_how-to-calm-nerves-in-one-minuteЖивотът може да се сравни с бурна река, криеща  водовъртежи, рифове, скали. Неочакваните пречки нарушават  обичайния ни начин на живот, карат ни  да се дразни, да нервничим, да се стресираме. Има три начина, които могат  да ви помогнат да възстановите  емоционалното си равновесие  само за 60 секунди.

1.  За да се успокоите бързо може да ви помогне виртуален  образ. Зрението носи голяма част от информацията за света, който ни заобикаля. Учените смятат, че най-добре  успокоява нервите образ, съчетаващ белия цвят и вода.

За да се успокоите бързо трябва да се настаните удобно, да отпуснете тялото си, да възстановите равномерното си  дишане, да затворите очи и да си представите прохладна бяла вода (именно бяла, а не прозрачна). Представете си как тази вода докосва главата ви, почувствайте нейната прохлада. Вода се стича по лицето, раменете, гръдния кош, напълно облива тялото ви – от главата до петите. Насладете се на прохладата 30 секунди, а след това си представете, че водата бавно се влива във фуния. Сега в тази фуния изтичат всички причини за стреса и проблемите ви.

Поемете дълбоко дъх и отворете очите си.

2. Идете в банята. Свалете   ризата или блузата. Отворете кранчето със студена вода, намокрете ръцете си и бавно докоснете с  двете длани шията си. Разтрийте я, а след това раменете, постепенно увеличавайки силата на натиска, а след това, напротив,  намалявайте го и завършете с лек масаж с нежни докосвания. Изплакнете със студена вода шията си отново.

3.  Поемете дълбоко въздух, издишайте. Вземете парче плат (може да бъде груба кърпа или вълнено одеяло), и завъртете така, сякаш изстисквате. Тъканта непременно трябва да бъде суха. „Изстисквайте“ с  максимално напрежение на всеки мускул. След това  изведнъж се отпуснете и опънете ръце, поставете тъканта на пода и почувствайте  пълното отпускане на цялото тяло, особено на ръцете и шията.

Тези прости упражнения ще ви помогнат да се успокоите бързо, преди важна среща или реч. Основното нещо – не забравяйте, че в този свят няма много неща, заради които да си струва да съкращавате живота на своите нервни клетки.

http://bg.checkonline4you.com/kak-da-premahnete-stresa-za-edna-minuta/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *