Ако не знаете какво да правите с живота си

Ако не знаете какво да правите с живота си, прочетете това.

Емоционалното изтощение всъщност  не е толкова рядък проблем. Но умората и съмненията ( „Дали правя всичко правилно в живота си?“, „Накъде да вървя сега?“) – са само подходящ повод да преосмислите своите приоритети.

Спомням си, че когато бях в университета си  мислех, че е необходимо да си избера такава работа, с която да  бъда щастлива през следващите 50 години от живота си, или дори по-дълго. Каква трудна задача!

Но реалността е такава, че ние не можем да знаем със сигурност какво ще ни носи радост в  живота. Вие дори не можете да знаете какво ще ви прави щастливи след  5 години. Но вие знаете какво ви доставя удоволствие в момента. И, ако текущата ситуация е депресираща, трябва да продължите  напред. Животът е в  това:  да опитвате различни неща и да осъзнавате в  какъв  искате или не искате да се превърнете в  бъдеще.

Запомнете няколко прости истини:

1. Никой не може да планира бъдещето си.

Не забравяйте, че вие ​​не знаете какво ви очаква. Животът е пълен с изненади и неочаквани обрати. Но ако  правите това, което ви харесва,   няма значение дали  е работа за вас или хоби – то ще направи вашето пътуване през живота по-забавно.

2. С дискомфорта си можете да се „договорите“.

Понякога в живота ни нещо не ни устройва. Например,  може да нямаме достатъчно пари за всичко, което искаме да опитаме. Ако наистина искате нещо, ще трябва да търпите  известни неудобства по пътя на постигане на целта. Например, аз искам да притежавам  шейна с кучета и да се състезавам с тях  в Аляска. За да направя  това, трябваше да се откажа от удобната си чиста къща в града и да се преместя в Аляска. Ние често се сблъскваме с липсата на вода и прекъсвания в електричеството, а  нашата хижа  е   много по-малка от бившия дом. Но ние не се фокусираме върху дискомфорта, защото  живеем на  едно красиво място, и аз съм на пътя към изпълнението  на мечтата си.

3. Животът е променлив, по-добре е да се научите да се променяте с него.

Всичко се случва. Някога ми се струваше, че имам всичко, за което може да се мечтае: страхотна работа, красива къща в гората. Но ме уволниха, загубих моята къща, станах на 40 – и всичко това се случи само за една седмица. А освен това  открих, че съм бременна. Прекарах няколко дни депресирана, лежейки на дивана, но тогава си измислих план, и отидох в Аляска. Обстоятелствата  може и трябва да се използват за лична изгода. Всяка беда е  възможност за нещо повече.

4. Да се отлагат решенията  не е най-добрата стратегия.

Ние не ставаме  по-млади. За съжаление. Ако не започнете да използвате времето си ефективно и да осъществявате мечтите си, в  края на живота вие рискувате да нямате  нищо. Ако наистина искате да постигнете нещо – по-добре е да действате. Първите стъпки са най-трудни, но по-добре е да се откъснете от интернет и да се захващате за работа. Вие няма да се придвижите и  един милиметър напред, ако само размишлявате  какви височини можете покорите.

5. Въпросите ще ви помогнат да разберете какво можете

Подарете си малко време – това е добра идея. Можете да си зададете наистина важни въпроси. И незначителни. Да разберете себе си. Медитирайте. Направете  списък с  тези неща, които ви интересуват и какво бихте могли да направите, ако  имате достатъчно време и пари. Да се мечтае в глобален план е  трудно, но важно. Успокойте ума си с неговите вечни „но“ и пофантазирайте по  тази тема.

6. Не трябва да се хвърляте сляпо – с  главата напред.

Ако имате работа или увлечение, които ви интересуват, опитайте се да се заемете с тях   безвъзмездно, за да  разберете  дали точно това искате да правите. Дори и най-големите и най-смелите мечти няма да ви помогнат, ако пренебрегвате реалните действия и опита. Понякога ни изглежда, че ние наистина искаме да се занимаваме с нещо конкретно, но, след като опитаме няколко пъти,   осъзнаваме, че това не е точно такова, както ни се струва. Важно е да се опита, преди да се правят коренни промени в  живота в полза на съмнителни перспективи.

7. Важно е да се спестява

Ако трябва да се преместите или да започнете  курсове, за да изпълните мечтата си,  би било подходящо за начало  да започнете да  заработвате пари. Аз работих в продължение на много години, за да може редакторското ми портфолио да е  достатъчно впечатляващо, за да работя  у дома си. И сега имам възможност  да редактирам статии от моята малка хижа, да ми плащат за това, и да имам пари за  необходимото оборудване и храна за кучетата. Искам да се състезавам с  кучета и това да ми донесе доходи? Разбира се. Но засега само създавам и тренирам моя отбор, така че в момента това е невъзможно. Аз нямам опит в състезанията с  шейни с кучета, но има репутацията на писател. Така че аз се занимавам с една любима работа, за да плащам за другата.

8. „Да!“ на  новите възможности.

Шансът да се направят положителни промени в живота  може да лежи точно под носа ви, но можете да  не го забележите и да го изпуснете. Не пропускайте  възможностите. Понякога те се показват в грешното време, но не можете да  влияете върху тях. И  само вие можете да отворите вратата на своите възможности – или възможността да си тръгнете и да почукате на някоя друга.

Когато се опитвате да разберете какво да правите с живота си, не забравяйте най-важното: липсата на действие не е действие само по себе си. Приемайте решения и опитвайте – това е най-важното, дори ако в някои случаи бъдете  недоволни от своите решения. Няма да съжалявате в края на живота си, че сте рискували  и сте се сблъсквали с пречки. Но няма да се  радвате, че не сте опитали всичко.

Изключете компютъра и започнете да живеете.

Салма Хил

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *