Кой е владетелят на Земята?

Ако си спомняте филма „Зората на планетата на маймуните“, след вирусна епидемия хората и маймуните започват да се борят за надмощие на планетата. Във филма новият вирус е унищожил голяма част от хората, а от маймуните е направил висши разумни примати.

Въпреки че това е просто филм, много зрители си задават след това въпроса – може ли това да се случи в реалния живот? Учените считат, че идеята на филма е пресилена и не е реалистична. Дори ако приемем, че се появи вирус, който може да унищожи 95 процента от населението, а маймуните значително поумнеят – оцелелите хора въпреки това ще надвишават по брой и интелект приматите.

Жестока конкуренция

Ян Заласевич от университета в Лестър счита, че да водят борба за доминиране с хората на другите видове ще им бъде много трудно.

Само за няколко милиона години еволюция съвременните хора изместват няколко вида други разумни примати, като например неандерталците и флоренския човек. Дори ако приемем, че човечеството загине в резултат на епидемии, войни или изменение на климата, за развитието на нов доминиращ вид ще са необходими много милиони години.

Кой може да доминира на Земята?

Този нов тип  разумен живот могат да са плъховете или свинете. Плъховете в момента вече са достатъчно интелигентни, и дори  имат силно развита социална структура. След няколко милиона години еволюция, плъховете могат да заемат мястото на човека и да управляват нашата планета.

Свинете също след няколко милиона години еволюция могат да достигнат достатъчно високо ниво на интелигентност, за да се превърнат в доминиращ вид на Земята.

Но  Ян смята, че най-голямата заплаха за човечеството – това не е някакъв естествено развиващ се вид живот, а изкуственият интелект.

Наскоро изследователи съобщиха, че електронна машина, която показва поведение, подобно на човешкото, е преминала теста на Тюринг. Този тест се провежда с участието на двама човека и компютъра.

Единият от участниците в теста взаимодейства с машината и другия човек. Въз основа на получените отговори, участникът трябва да определи с кой   точно говори – с човека или с машината. Задачата на компютъра е да въведе човек в заблуда, принуждавайки го да направи грешен избор, и това се е случило!

Освен това, учените прогнозират, че в не много далечната 2045 г. интелектът на машината напълно ще стигне до нивото на човешкото мислене.

А буквално преди ден дойде новината, че компютър е успял да победи световния шампион по Го, една невероятно сложна игра…

Скритите владетели

Професор Робърт Щернберг е сигурен, че на Земята доминанти не са хората, а бактериите.

Той казва: „Човечеството просто си мисли, че ние сме най-главните. Всъщност по-голяма част от нашето собствено тегло се състои от бактерии. Освен това, за разлика от нас, бактериите се размножават много по-бързо и мутират.

Те са се появили много преди хората, и ще продължат да съществуват и след като ние изчезнем. „

Както се оказва обаче, бактериите – не са единствените претенденти за световно господство.

Ентомологът Марк Мофет счита, че мравките вече контролират планетата. Общото тегло на мравките вече надхвърля общото тегло на човечеството. При водене на война мравките, както и хората, използват традиционни военни правила и стратегии, превземат територии на врага и защитават своя тил.

Отделно взетата мравка е част от колективен разум. Това може да се сравни с невроните на мозъка ни – мравките поотделно просто изпълняват своите функции, но когато се обединят, те могат да решат и и най-сложните задачи.

А според най-известната конспиративна теория, истинските владетели на Земята са зловещите рептилии….

e -chronicles

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

 

Владетелят на Копието на съдбата – втора част

За известно време  следите на копието се губят, а информация за него се появява едва през 732 г. Както  твърди самият Шарл Мартел, именно с негова помощ  той успява с… Continue reading „Владетелят на Копието на съдбата – втора част“

Съдбата на човека се определя ВЕДНАГА, в момента на раждането му

Как часът на раждане влияе върху живота ни? От древни времена е забелязано, че времето на раждане се отразява на това как човек си взаимодейства с външния свят и как… Continue reading „Съдбата на човека се определя ВЕДНАГА, в момента на раждането му“

 

Съдбата на Faeton (видео)

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *