Извънземен обект е открит на картина на Леонардо да Винчи, която бе продадена за 450 млн. долара!

Картината на  Леонардо да Винчи „Спасителят на света“ наскоро бе купена за рекордните 450.3 милиона щатски долара от анонимен колекционер, превръщайки се в най-скъпата творба на изкуството в световната история.

500-годишната картина на легендарния италиански художник, която се е смятала за загубена дълго време, изобразява Исус Христос, който държи в лявата си ръка странно стъклено кълбо. Много експерти смятат, че това е широкоразпространеният символ на властта на монарсите, обаче, според други експерти, става дума за нещо съвсем друго.

Най-изненадващо, според изследователите е, че мистериозната сфера на  картината напълно игнорира законите на пречупване и отражение на светлината. Експертите, които изучават живота и делото на Леонардо твърдят, че геният на Ренесанса, който дори е  наричан пътешественик във времето,  е оставил на това  произведение на изкуството загадка, която човечеството трябва да реши.

Американският журналист и биограф Уолтър Айзъксън пояснява, че „Спасителят на света“ е създаден от италианеца през 1500 г., когато известния художник е бил на 48 години. По това време той бил особено  много увлечен от оптиката и физиката. Въпреки това, стъкленият артефакт в ръката на Божия Син не показва нито дифракция на светлината, нито отражение на ръката. Да  Винчи, според експерти, не би могъл да допусне такава грешка и да остави кълбото да изглежда нереалистично. Тогава излиза, че  толкова важни подробности той е пропуснал умишлено?

Може би той показва по този начин, че предметите в ръцете на Исус Христос са били в състояние да нарушават известните закони на физиката? Или може би става дума за  мистичните свойства на артефакта и такава сфера наистина съществува?

Има и такава теория, че зад боята в тази част на платното може да се намира скрито изображение – съобщение за поколенията, и поради това картината е бил купена за такава баснословна цена.

„Спасителят на света“ бе изложен на търг в «Christie’s» в Ню Йорк от руския  милиардер  Дмитрий Риболовлев. Началната цена на шедьовъра на изкуството бе  100 милиона долара.

Търгът продължи 20 минути, след което анонимен колекционер предложи по телефона 450.3 милиона,  и после никой друг не се реши да повиши цената. Удивително е, че това малко  платно с размери  64,5 на  44,7 сантиметра, е  били продадено през 1950 г. само за $ 45, когато е погрешно е сметнато за  копие.

Риболовлев през 2013 г. придобива картина от швейцареца Ив Бувие, но вече  за 127 млн., която той купил малко преди това за 75 млн. По този начин за  последните 6-7 десетилетия, цената на мистериозното платно се е увеличила 10 милиона пъти.

Възможно е главната  ценност на загадъчната картина на Леонардо да Винчи да е именно този мистичен детайл, а реалната цена на „Спасителят на света“ може да бъде дори много повече от тази, за която бе продадена сега на търг …

esoreiter

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *