Зоната на мълчанието- нашествие на извънземни или военни разработки

Има в Мексико  мистериозна зона, подробности за която  внимателно се премълчават от местните власти, а тези няколко външни хора, които случайно или нарочно са я посетили, предпочитат за приключението им да не се коментира. Зоната е разположена в пустинята, на 400 километра от град Ел Пасо, Тексас. Тази зона се намира на същата географска ширина като Бермудския триъгълник… и египетските пирамиди.

Най-голямата странност на тази загадъчна област е фактът, че там са задушени радиостанциите, не се приемат телевизионни програми и  не работят никакви електрически уреди.

На външен  пустинята е като всяка друга: пясък и кактуси. Но метеорните потоци са почти ежедневие, а поради силната ултравиолетова радиация има много мутирали животни и растения,  отровните змии се срещат в изобили. Чести посетители на тази област са  НЛО.

Изненадващо е, че в тази мрачна равнина обикновените хора с желание са се заселвали постоянно от праисторически времена, изграждайки малки населени места около малкото оазиси. Сега, обаче, почти цялото население е избягало от домовете си и се премества по-близо до цивилизацията. Най-близо до пустинята е  гр. Себалос. Разстояние до него от това зловещо място е  около 50 км.

За особеностите на тази област  хората винаги са знаели. В древните текстове се описват многобройни случаи на падащи от небето „горещи“ камъни и звезди, в безпорядък летейки в небето. Но сериозно внимание на чудесата, случващи се в пустинята, се обръща внимание едва през  30-те години на ХХ век.

По-късно областта става източник на други проблеми – когато през 70-те години американците от полигона  Уайт-Сеэнд изстрелват първите си  балистични ракети „Атина“, те рязко се отклонява от курса, устремявайки се към мексиканската пустиня и достигайки я се забивали  в пясъка. Такива случаи започват да се проявят с изненадваща последователност, принуждавайки американското  военно ведомство да се ангажират сериозно със озадачаващите характеристики на злополучната територия.

Жителите на града Себалос казват, че в небето над къщите им периодично светят странни огнени топки, които от време на време  променят цвета си, а след това изведнъж изчезват. Понякога тези топки слизат на земята и от тях излизат хуманоиди, светещи със същата  странна трептяща светлина. На няколко пъти те са се опитвали да разговарят с местните земеделци, но те с  ужас са се скривали в домовете си, където чужденците не навлизали.

Въпреки това, не всички пришълци са се въздържали от посещение на домовете на хора. От време на време „красиви белли хора, много учтиви, но странно облечени“ – така ги описват свидетелите, отиват до някоя  ферма за разрешение да си налеят в един буркан  вода или да  убедят фермерта да им продаде хляб и мляко. Плащате за храната непознатите с парчета от чисто злато. Казват, че бледоликите говорят  испански език перфектно, но нещо в гласовете им създава впечатление за усещане, че ти с вас говори компютър.

Историите за срещите си със „Северните хора“ са  необичайно много. Местните казват, че много често непознатите се появяват в момент, когато пътниците или губят пътя си в пустинята, или са изпаднали в екстремни ситуации. Почти винаги те се опитват да се представят за  местни жители, въпреки че външният им вид, липсата на съдове с вода и други специални съоръжения, необходими за пътниците в тези тежки условия, веднага ги  разкриват.

Има в тази странна мексиканска пустиня и друга мистерия – археологическа. Тук се намират останките на древен  гигантски каменен дворец. Учените са склонни да вярват, че това са останките на древна астрономическа обсерватория, но все още не може да определят  възрастта и. Обсерваторията, разбира се, не биха могли да създадат  първобитните хора, които са живели тук преди хиляди години. Така че, в древността тук е имало други хора, развивали активна научна дейност! Може би те също са се интересували от метеорните потоци, в тази  част на земното кълбо. Нали именно тук е намерен метеорит, който съдържа кристална структура със 7  милиарда година по-древен от Слънчевата система!

Изследователите, вече няколко десетилетия работещи в зоната, в създадена специално за разследване на местните паранормални  и необичайни форми на биологичен живот лаборатория, така и не могат да предоставят изчерпателен отчет за събитията, които се случват тук.

Например, д-р Сантяго Гарсия, който е посветил живота си на изучаването на „зоната на мълчанието“, предполага, че светещите НЛО може да са роботи- разузнавачи, тествани тук от американските военни. Съществува и мнение, че в тази област има огромни залежи от желязна руда, а тя е причината за потискане на електромагнитните вълни. Освен това е доказано, че палнинските скали в около пустинята, съдържат значително количество уран.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *