Извънземните ги очаква кръщаване във Ватикана

Попаднахме на доста странно изказване, от страна на представител на Ватикана. Дали наистина скоро предстои да ни „представят извънземни“?????

Ватиканът обяви своята готовност топло да посрещне извънземните  и да ги кръсти по тяхна собствена  воля, съобщава The Telegraph. Това е заявил главният астроном на Папата Guy Consolmagno.

Според учения, католическата църква не отхвърля теорията за съществуването на извънземни форми на живот  и ще бъде щастлива да се срещне с неземна цивилизация.

„Ще бъда щастлив, ако се открие  някъде другаде живот, и Аз ще бъда още по-щастлив  , ако този живот е разумен „, – казва Consolmagno.  Aстрономът отбелязва, че признаците на душата – разум, свободата да обичаш и да  правиш избор – могат да бъдат присъщи не само на човека. „Всяко създание, независимо колко  са неговите пипала, има душа“, – казва католикът. Въпреки това, той отбеляза, че машините нямат душа  и следователно никога няма да бъдат на едно ниво с човека.

Предполага се, че подобни изявления може положат началото на космически полети за покръстването на извънземните. Consolmagno подчерта, че Ватикана   продължение на много векове следи какво се случва в света на науката. По този начин, ученият  постави под въпрос теорията на креационизма, която твърди, че всичко е създадено от Бога.

Pope Benedict XVI’s astronomer: the Catholic Church welcomes aliens – The Telegraph, 01.12.2011

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *