„Невъзможният“ двигател все пак работи: До Луната само за четири часа

През изминалата година имаше много дебати относно електромагнитния  двигател, известен като «EM Drive». Toва нереално,  от логическа гледна точка устройство, разработката на което е все още в експериментална фаза, се превърна в истинско предизвикателство за  общоприетите  схващания в  научния свят. Идеята за създаването на «EM Drive» толкова много вълнува умовете, крадено оат непознатоакрадено ота непознато защото този двигател има огромна тяга, с помощта на  която хипотетично могат да се доставят хора до Марс  само за  70 дни, без никакви скъпи горива. Той се движи за сметка на микровълни, колебаещи се  вътре в затворена капсула назад и напред, и именно това прави двигателят необичайно мощен и крадено от непознатаоекрадено от непозанато в  същото време толкова неправдоподобен.

Защото този невероятен ефективен източник на движеща сила противоречи на един от основните закони на физиката – закона за запазване на импулса. Този закон гласи, че за да получи един  предмет импулс напред, някакво  гориво трябва да бъде изхвърлено със същия импулс в обратната посока. краденто от непознатоткрадецно от непознато Поради тази причина, когато в началото на 2000 г. британският  учен Роджър Шоуър създава  прототип на «EM Drive», идеята на този двигател бе осмяна и подигравана и изхвърлена от погледа на  научния свят.

Само че  няколко години по-късно група  китайски учени решават да построят своя собствена версия на устройството крадесно от неспознаторкрадено от непознато и, за изненада на всички се оказало, че то работи. Тогава американски изобретател също прави нещо подобно, и  убеждава   включената в НАСА изследователска група «Eagleworks Laboratories» на известния Харолд „Сони“ Уайт, да  проведет експеримент. Инженерите на НАСА също са принудени да признаят, че двигателят наистина работи.

крадено от непознатоакараденйо от непознато

И накрая, известният  Мартин Таджмар, ръководител на Германския институт за аерокосмическо инженерство в Техническия университет в Дрезден, който прави  експерименти със собствен електромагнитен двигател, също получава потвърждение, че той крадено от непозднатоакрадено от непосзнато е в състояние да генерира тяга, обаче, по  необясними причини до днес.

Таджмар представя констатациите си по време на форума на Американския институт по аеронавтика и астронавтика, който се проведе във Флорида на 27 юли, 2015 г. Той провежда  мащабна работа по експериментално тестване на революционния  електромагнитен двигател, а  резултатите крадено от рнепознатоккрадсено от непознато са от голямо значение като поредно независимо потвърждение на ефективността на «EM Drive».

Най-важното е, че неговата система генерира такава тяга, която е  в съответствие с предвижданията на Шоуър, и която е няколко хиляди пъти по-висока от този показател  на фотонния ракетен двигател.

Какви може да са последствията от появата крадено от непознато крадено йорт непознато в арсенала на човечеството на такъв двигател? Разбира се,   трудно може да се устои на спекулациите за това как това  революционно откритие ще повлияе на  планетата Земя, обаче,  вероятно трябва да се изчака публикуването на резултатите, които Шоуър възнамерява, според доклада, да публикува в рамките на няколко месеца.

По този крадено от непознаторкраденод оет непознато начин, може да се окаже, че за да се обясни как работи този двигател, е необходимо да се променят някои от основните закони на физиката. Но ако това отвори вратите на човечеството за пътуване из Слънчевата система, и по-важното, отвъд нея, такава жертва е напълно обоснована и с удоволствие ще краденот от непознатоткрадено от енепознато се даде.

www.physics-astronomy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *