Тим Кук забеляза iPhone на картина, нарисувана преди 346 години

Директорът на Apple Тим Кук вероятно забелязва  iPhone навсякъде. Апарат на собствената си фирма той забелязал  дори на картина, нарисувана преди 346 години. За  любопитния момент по време на конференцията Start-нагоре Fest в Амстердам, разказва публикация на  Business Insider.

Нели Крус, която от 2004 до 2010 г. заема поста  комисар на ЕС по антимонополна политика, попитала  Тим Кук къде и кога е създаден смартфона iPhone.

„До вчера си мислех, че знам. Вечерта разгледах една картина на  Рембранд, и това, което видях,  ме шокира. Това бе iPhone », – каза Кук.

Круз показа на публиката  снимка на картината, но тя се оказа  неясна. „Трудно е да се види, но се кълна, че това е iPhone ,“ – каза Кук. „Винаги съм смятал, че  зная  кога е    изобретен iPhone, но сега не съм толкова сигурен“, – добави той.

2

Справедливо е да се изясни, че картината „Мъж дава писмо на жена  в коридора“ от  1670, за която става дума, не е нарисувана от Рембранд. Неин автор е друг холандски художник-  Питер де Хох.

Доколко предметът в  ръката на мъжа,  изобразен  на картината, прилича на смартфон  и какъв модел е , всеки може да прецени сам.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *