Обикновени думи и мисли, насочени в правилна посока, променят реалността

„С дума може да се убие, с дума може да се спаси“.

Днес, обаче, се смята, че, независимо от това как ние наричаме събития, хора или предмети, без значение колко мислим за тях, те няма да се променят ни на йота. Накратко, науката и житейският опит твърдят, че думите и мислите няма пряко материализиращо действие – т.е. не са способни физически да повлияят на каквото и да било. Въпреки че съществуват съществени възражения …

Например, известният британски психолог Франсис Галтън през XIX век провел експеримент върху себе си. Преди да направи традиционната си разходка из Лондон, той започвал да си внушава: „Аз съм отвратителен, гаден, ужасен, мразен от всички“ – и оттогава приятната разходка се превърнала за него в тежко бреме. Ученият на всяка крачка улавял враждебните и осъждащи погледи на минувачите. А когато минавал по крайбрежната алея, един от пристанищните работници умишлено го бутнал в локва. Но с това нещастията му не свършили – когато Галтън преминавал покрай завързан кон, той изведнъж без видима причина го ритнал, поваляйки го отново в калта. Трябва да се отбележи, че стоящите наблизо хора го гледали с явно злорадство и нито един от тях не му протегнал ръка за да му помогне да се вдигне …

* * *

Решавайки повече да не изкушава съдбата, Галтън след това през целия си живота се зареждал само с положителни нагласи, които наистина му помагали.
Своите изводи той излага след няколко години в написан от него учебник по психология. Впоследствие, обаче, откритията на учения били забравени чак до средата на двадесети век, когато руският изследовател Ситин разработва своя собствена методика с така наречените лечебни настройки.

Преди всички, с помощта на откритите от него текстове за внушения, Ситин се излекувал сам. Той бил инвалид първа група, поради травми, получени по време на Великата отечествена война. Ситин решил да се бори със собствените си недъзи сам, след като лекарите му казали, че няма как да му помогнат – те вярвали, че няма да живее дълго. Няколко години по-късно той не само бил жив, но и напълно излекуван, а лекарската комисия го оценила като годен за военна служба.

След което Ситин продължава да работи – издава книги, разпространява дискове и аудиокасети със записи на изцеляващи настройки. Според него и според коментари на благодарни пациенти, тези самонастройки помагат при повечето патологични състояния, но само при условие, че: човек пламенно да вярва в своето изцеление и дълбоко проникне в съдържанието на изцеляващите настройки.

Източник: news.bcm.ru.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *