Нова Зеландия официално призна , че всички животни са разумни същества!

В Нова Зеландия е създаден невероятен прецедент. На законни основания  е взето решение за това, което   любителите на природата и досега приемаха за вярно –  че животните са разумни в  същата степен, както и ние.

Това бележи невероятна промяна в общественото съзнание, в което преди само  някои от животните имаха правото на защита.

Според законопроекта в полза на защитата на животните (Animal Welfare Bill),  който е приет миналия месец, ще се преследват хората, които малтретират животни и ще бъдат  забранени изследвания и експерименти върху животни. Всеки лов и залагане на капани за диви животни ще стане незаконен.

„Да се ​​каже, че животните са разумни – това означава директно да се заяви, че те могат да изпитват както положителни, така и отрицателни емоции, включително болка и страдание“, каза д-р Вирджиния Уилямс, председател на Националния консултативен комитет по етика за  животни.

 

„Яснота по този въпрос е  нова  и тя бележи още една стъпка по пътя за защита на животните.“

„Перспективите по отношение на защитата на животните бързо се променят и установеният ред, който някога е бил общ за домашни и селскостопански животни, вече не е приемлив или допустим,“ каза д-р Стив Мерчант, президент на ветеринарната асоциация на Нова Зеландия.

„Законопроектът привежда законодателство в съответствие с промяната в отношението на страната ни към статута на животните в обществото.“

Да се ​​надяваме, че светът ще последва този пример!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *