„Ню Йорк Таймс“ предупреди за наводнения с „библейски мащаби“ заради глобалното затопляне

Нивото на водата ще се вдигне с 48 метра, съобщи endtimeheadlines.org 

Вестник „Ню Йорк Таймс“ направи предупреждение, че глобалното затопляне преминава на съвсем ново ниво. Вестникът публикува серия от три части, в която предвещава „потенциален апокалипсис“ заради топенето на ледовете, ако хората ще продължат да изхвърлят въглероден двуокис в атмосферата.

„Ако тази  ледена  покривка се разруши, това може да  повиши морското равнище с повече от 160 фута (около 48 метра). И ще настъпи  потенциален апокалипсис, в зависимост от това колко бързо ще се случи „- казва Джъстин Джилис,  репортер от“ Ню Йорк Таймс „. Тези предупреждения се основават на изчисленията на учените, които прогнозират топене на Антарктида.

Джилис се позовава на последните изследвания, които предполагат, че „разтопяването на ледената покривка е  неизбежно“, сравнявайки очакваното повишаване на морското равнище с  160 фута с истории за потопа, описана в епоса за Гилгамеш, в Стария Завет и други легенди на древните народи.

Така например, в епоса за Гилгамеш „водата е дотолкова се издига на  Земята, че дори и боговете се изплашили.“ Джилис споменава и индийските Веди, където бога Вишну предупреждава човека, че той трябва да се  скрие в лодка, взимайки със себе си семена. В Библията Бог казва на Ной да вземе по един чифт от всяко живо същество в своя ковчег.

Последвайте ни в Телеграм

2 thoughts on “„Ню Йорк Таймс“ предупреди за наводнения с „библейски мащаби“ заради глобалното затопляне”
  1. Но, Бог след Ной сключва Завет с хората и казва ,, Повече няма да повреждам земята, нито с вода нито ще я порази! И когато видя дъгата Си, че е изгряла в небесата, тогава ще си спомня завета!

  2. Отначало бяха казали, че нивото на водата ще се вдигне с 6 метра. Сега казват 48 метра. Според Дънов Бяло море ще дойде до един български град, а Черно море ще стигне до Сливен. Това означава вдигане на нивото на световния океан със 150 метра. И няма да стане постепенно, а само за 2 седмици. Защото с топенето на ледовете ще намалее натиска им в тази част на земната кора и това ще предизвика разместване на тектоничните плочи. Очаква се това да се случи през 2023 год., най-късно до 2025г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *