Мичио Каку: Правителството на САЩ отдавна управлява климата (видео)

През септември 2013 г. в ефира на американския канал CBS професор Мичио Каку говори за управлението на климата.

Водеща: С помощта на лазери наистина ли може да се управлява времето?

Мичио: Знаете какво е казал Марк Твен- всички се оплакват от времето, но не правят нищо. Е, вместо да танцуваме с тъпана, ние сме учени – облъчваме небесата с лазери с мощност трилион вата, за да предизвикаме дъжд от облаците или дори мълнии.

Водеща: Потенциално това е епохално откритие, но засега са само експерименти?

Мичио: Точно така. В лабораториите всичко се получава. Ако имате водни пари и частици прах или лед вие можете да предизвикате дъжд, защото той се кондензира около частиците и тези частици могат да бъдат създадени от лазерен лъч, като се използва лазер с мощност трилион вата – потокът от електрони създава йони. И тези йони действат като прахови частици, предизвиквайки дъжд и мълнии.

Водеща: Потресаващо! Спомням си историите за това как Китай използва това по време на Олимпийските игри, а в СССР създаваха дъждовни облаци над Чернобил. Това наистина ли работи? Можем ли да правим същото?

Мичио: Има сведения, че през 60-те години по този начин е предизвикан дъждовен сезон за да се наводнят партизаните във Виетнам. Правителството използва тези технологии …

Водеща: Само се предполага !

Мичио: Е, да … Предполага се … Значи, разбрахме, че … вероятно … правителството експериментира с времето в продължение на десетки години. Но не знаем нищо конкретно)))

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *