Лилит: Първата свободна жена на Земята

Дори децата знаят библейската история за първите хора  Адам и Ева. Според някои изследователи обаче,  първата жена изобщо не е била Ева. Само че в Библията няма да намерите и една дума за нея. Казвала се е Лилит.

Външността на Лилит

Повечето учени смятат, че Лилит е точно копие на Ева. По-точно тази Ева става копие на първата жена. Други изследователи обаче твърдят, че Лилит е имала много по-апетитни форми. Благодарение на атрактивния си външен вид тя лесно е могла да очарова всеки мъж. В по-древни текстове Лилит е описана като демон с космато тяло, опашка и животински лапи.

Бягството от Рая

За първи път името на Лилит е споменато от шумерите още преди повече от 4 500 години. Информация за нея се среща и в средновековните християнски апокрифи. Официалната църква обаче не признава тези текстове.

Бог създал Ева от реброто на Адам, но според легендата той е направил първата жена от глина, от която е направен и Адам. Лилит изобщо не се е подчинявала на съпруга си, защото се смятала, ако не глава  на семейството, поне равна по права с Адам.

Това като цяло е супер, но в съзнанието на нашите предци това било  абсолютно неприемливо. А тъй като да се държи по неподходящ начин  нито едно от творенията на Бог не можело,  преди да разбере какво е добро и зло, се появява версия, че  Лилит е създадена не от Бог, а от самия сатана. Съпругът и, разбира се, бил скучен на Лилит и тя напуснала  райските градини. Тя направила това доброволно, докато Адам и Ева били принудени насилствено да напуснат рая.

В преследването на бегълката Бог изпратил три ангела. Те настигнали Лилит, но тя отказала да се върне в рая и казала, че отсега нататък ще е демон и ще убива бебетата и ще изкушава мъжете. Ангелите обаче й казали, че тя никога няма да минава през прага на тези къщи, в коуто ще има ангелски образи, имената им или самите тях.

Но наказание за своята „дързост“ Лилит все пак понася. Само че не е  известно точно какво: или Бог я направил безплодна, или и обещал, че всеки ден ще умират по 100 бебета, родени от нея. Не е ясно обаче дали това е било наказание за нея или тя си е била бездетна.

Децата на Лилит

Според повечето източници  съвместни потомство Адам и Лилит не оставят. Има обаче версии за това, че Лилит все пак е  раждала. Само че не са се появявали обикновени деца, а всякакви видове чудовища, гиганти и зли духове.

Бъдещето на Лилит

В легендите, където се споменава Лилит, няма и дума за смъртта й. Много хора свързват това с факта, че първата жена е все още жива. Един от текстовете казва, че Лилит се преражда всеки път в един от потомците си, като по този начин остава безсмъртна.  И затова се  предполага, че тя ще доживее до Страшния съд, когато ще стане приятелка на Антихриста.

Защо Лилит е опасна?

Според някои поверия Лилит примамва женени мъже в мрежите си, измъчвайки ги със страстта си до смърт. Ето защо мъжете, които са обвързан в  брака, не трябва да прекарват нощта сами в празна къща. Лилит също така убива новородените. Тя може да ги удуши или да изсмуче кръвта им. Демоницата не може да навреди само на кръстени деца.

Нострадамус: През 2017 г. на света ще се появи дете, на коeто ще се покорят „кралете на света“

Учени-  експерти са дешифрирали предсказания  на астролога и философ Мишел Нострадамус. Експертите твърдят: тази година на света ще се появи особено дете. Отбелязва се, че то ще е  всевиждащо, като…

Continue reading „Нострадамус: През 2017 г. на света ще се появи дете, на коeто ще се покорят „кралете на света““

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *