Пророчествата на Оруел: В САЩ беше одобрена таблетка с микрочип, която може да се проследява

Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) одобри първото лекарство, което може да бъде проследено в тялото на пациента, така че лекарят да може дистанционно да провери дали пациентът е взел лекарството или не.

Tаблетката с търговското наименование Abilify MyCite съдържа не само психотропен препарат , който се предписва за шизофрения, биполярно разстройство и депресия, но също така и специален сензор, който регистрира факта на приемане на лекарството.

Тази информация се предава на смартфона и със съгласието на пациента може да бъде пренасочена към лекуващия лекар.

Експертите се надяват, че това ще помогне да се следи спазването на предписанията на лекаря, въпреки че производителят на „цифровите таблетки“ не гарантира това.

В описанието на препарата се подчертава, че хапчетата Abilify MyCite не могат да бъдат проследявани в реално време или да се разчита на данните на сензора в извънредни ситуации, тъй като датчикът с активирана в храносмилателния процес – и това може да отнеме известно време, или да не се случи.

„Дигиталните хапчета“ не могат да бъдат приемани от възрастни хора с психични разстройства и сенилна деменция.

При контакт с стомашния сок се активира сензор с размер на пясъчинка. За да се засече трябва да мине половин час до два часа след приемането на хапчето.

Служителят на американския регулатор Мичъл Метис смята, че мониторингът на приема на лекарства, предписвани за психични заболявания, може да бъде полезен за някои пациенти.

„FDA подкрепя разработването и внедряването на технологии в областта на лекарствата и се стреми да работи с компании, за да разбере как технологиите могат да помогнат на пациентите и лекуващите лекари“, казва той.

по Би Би Си

Мадона пак отрича да има връзки с илюминатите

В новият 13-ти подред албум на Мадона «Rebel Heart», който излиза през март 2015 г., една от песните се нарича «Illuminati». Това е дало повод на изследователите отново да заподозрат… Continue reading „Мадона пак отрича да има връзки с илюминатите“

Управляващите света илюминати – не са земни

Айк има много последователи. И сега в интернет може да прочетете например, че: „причина за присъствието изключително на роднини във върхушката на илюминатите е заради това, че честотното поле на… Continue reading „Управляващите света илюминати – не са земни“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *