Небесен Феномен: Огромно ято скорци образува в небето силуета на гигантска птица (видео)

Германският пътешественик Даниел Бийбър, който наскоро посети средиземноморското крайбрежие на Коста Брава, засне поразителен феномен, който все още няма ясно научно обяснение.

Въпреки явлението има официално – мурмурация, експертите все още не са в състояние да кажат как тези птички успяват да рисуват такива невероятни фигури в небето. Птиците се държат като един жив организъм и ятото им очертава  невероятни обекти.

Този път хиляди обикновени скорци, летящи над Испания, нарисуваха гигантски силует на птица. Отстрани дори изглеждаше, че тази огромна ефимерна птица в небето размахва крилете си. Авторът на представените фотографии предполага, че птиците са  направили това поради някаква конкретна причина.

Според германеца, по подобен начин птиците са реагирали на появата на ястреб в близост до ятото и за да изплашат хищника, те нарисували над Земята въображаем гигант, който успешно изплашил врага.

Поддръжниците на колективния разум лесно обясняват това поведение на птиците, които летят на ята. Точно така се държат и рибите, да не говорим за насекомите, които живеят в колонии, да кажем,  пчелите и мравките, чиито действия са толкова подчинени на общия ритъм, зададен от някакъв колективен разум, че да се отрече това е невъзможно …

Още по темата:

 

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *