Изкуственият интелект предсказва: Агонията на планетата ще започне през 2040 г.!

Историята на човешката цивилизация ще приключи през 2040 г. – това е прогноза, направена от компютърна програма, създадена от учени от Масачузетския технологичен институт.

Програмата Word One е разработена в средата на ХХ век, за да се направи прогноза – как развитието на технологиите ще се отрази на планетата. През 1973 г. тя е обработена от най-мощния компютър по онова време в Австралия и е получен шокиращ резултат. До 2040 г. замърсяването на околната среда и увеличаването на общото население ще доведат до мащабен колапс, пише Exspress

Учените стигнали до извода, че светът не е в състояние да издържи на съществуващите темпове на индустриално развитие повече от две десетилетия. След това, ако нищо не се промени, ресурсите ще започнат да се изчерпват, а развитите страни ще потънат в стагнация.

Следващите десетилетия показали, че ситуацията се развива практически точно в съответствие с компютърния модел.

Според получените данни, качеството на живота на хората ще започне да спада значително още през 2020 г. Планетата ще се окаже в критично състояние, а замърсяването на околната среда ще стане толкова силно, че ще започне масово измиране.

Населението на Земята много скоро ще падне до нивото на 1900 г., а периодът от 2040 до 2050 г. ще стан финална агония. Може би някои от хората ще оцелеят, но цивилизованият живот, какъвто го познаваме сега, ще престане да съществува.

Заслужава да припомним, че краят на човешката цивилизация е предсказан и от известния астрофизик Стивън Хокинг – въпреки че той дава на хората малко повече време. Според него все още имаме около хиляда години, преди Земята да се загрее до червено, а от небето да започнат да падат киселинни дъждове.

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *