Ехнатон: Последният извънземен фараон на древен Египет

Древни текстове описват специален период от време в историята на древния Египет, известен като додинастичната епоха, когато богове управляват страната в продължение на стотици години.

Ехнатон лесно може да се постави в една редица с останалите представители на тази епоха, въпреки че е от различно място и време. Някои учени, които проповядват теорията за древните пришълци смятат, че удълженият му череп е признак за принадлежност към извънземна раса.

Ехнатон, познат до петата година от управлението му като Аменхотеп IV, е бил фараон от  египетската осемнадесета династия, който управлява 17 години. Той е и бащата на Тутанкамон, един от най-известните древни египетски царе.

До Ехнатон страната е била управлявана от много странни фараони. Един от най-важните древни текстове, които могат да ни разкажат повече за този период от историята, е папирусът от Торино *, който изброява всички фараони, които са царували в Древен Египет.

Той съдържа списъци не само на „официални“, исторически, но и на митични лица – божества или богове, дошли от небето и управлявали тези земи преди появата на първия „смъртен“ фараон, чието родословие е на повече от 13 хиляди години.

Все още остава загадка защо повечето учени смятат този древен текст за чиста измислица и защо повечето от негови детайли са пропуснати или изключени от учебниците по история.

„Създава се впечатлението, че те нямат никакви предшественици или периоди на развитие изобщо, и че всички те се появяват буквално за една нощ„, казва британският египтолог Тоби Уилкинсън.

Палермският камък  ** пък съдържа още един древен текст, в който се споменават мистичните владетели от преддинастичния период. Тази плоча разказва историята на древния египетски бог Хор и предполага, че това е истински човек и той е царувал в Древен Египет преди хиляди години.

Също така се казва, че друг египетски бог, Тот, е управлявал земите от 8670 до 7100 г. пр.Хр. Трябва да се отбележи и този интересен факт, че древният египетски първосвещеник Манетон, който имал достъп до библиотеката на Александрия, написал историята на Древен Египет за фараона в тридесет тома. Там има препратки към божествените същества, които са царували в страната преди фараоните.

Според древна египетска митология, Ехнатон произхожда от боговете, които идват на Земята по времето на Зеп-Тепа, и до днес хората вярват, че този фараон е дошъл на планетата ни от звездите. Както е писано в текстовете на пирамидите, имало е период, когато боговете укротяват първичния хаос и започват да управляват планетата. Това е Първото време или Зеп-Тепи.

Много изследователи са на мнение, че древната египетска цивилизация е възникнала през 36 900 г. пр.Хр., когато боговете, които са се спуснали от небето, са управлявали земята, а Ехнатон е бил един от тях. Фараон еретик, той показа на Египет напълно различен религиозен живот, в който няма място за политеизъм:

„Има само един Бог и той е мой баща. Мога да отида при него ден и нощ.“

Ставайки фараон, той нарежда да се унищожат всички изображения на предишни богове. Ехнатон разрешава само един символ – изображение на кръг със слънчева змия и множество лъчи, насочени надолу с човешки ръце в краищата. Бог Атон или „Слънчевия диск“, както се нарича в древни текстове, се споменава и в легендата на Синухе, древна египетска история, чието действие се развива по време на 12-та династия.

Покойният цар в тази легенда се издига на небето и, свързвайки се със слънчевия диск, става същото божество както и неговия създател.

По аналогия терминът сребърен Атон понякога се използва като синоним на Луната. По време на управлението на Аменхотеп III слънчевият Атон е изобразен като човек с глава на сокол, увенчан със слънчев кръг, и е много подобен на Ра.

Не по-малко загадъчен е бил и външният вид, структурата на тялото на самия Ехнатон. Това служи за храна за всякакви теории, че фараонът не е обикновен смъртен, а извънземен от небето, последният извънземен цар.

Необичайната форма на главата, удължен череп, дълга шия, дълбоко разположение очи, широки бедра, дълги пръсти, стави на коленете, които могат да се обръщат назад, голям корем, какъвто имат само бременни жени и гърди като жена – списъкът е наистина безкраен.

Удълженият череп е най-изненадващ – виждаме го във всички негови изображения и статуи. Тялото на фараона е било нещо средно между мъж и жена. Това е доста странно, тъй като всички останали фараони са изобразявани със силни и величествени фигури.

За разлика от тях Ехнатон изглежда  слабо същество с непропорционално удължена глава. Освен това съпругата на фараона Нефертити е изобразявана със същата форма на черепа. Дали това е някаква генетична аномалия, поради която техните глави и тела са били непропорционални?

Или може би Ехнатон е бил само половин човек – хибрид с гени и ДНК на извънземни?….

Източник: nashaplaneta.su

*

Turin Papyrus

Този фрагментиран папирус може да се види в египетския музей в Торино, Италия. Представлява ръкопис на 19-тата династия (1292-1190г.пр.Хр.) и съдържа хронология на египетските царе. За съжаление началото и краят му са изгубени, но съдържа продължителността на управлението на различните царе по години, месеци и дни.

**

Палермски камък се нарича известна плоча, на която са изписани с йероглифи царски анали на Древен Египет. Той е важен източник за ранната история на Египет. Съдържа списък на царете, като се започне с преддинастическия период и приключва с периода на Старото царство.

Камъкът представлява разчертана таблица с имената на фараоните на Древен Египет. До всяко име има списък с основните постижения по време на царуването на фараоните – построени големи храмове, жертви на боговете, завоевания. Неизменен атрибут на всеки запис е показател за нивото на река Нил.

Плочата не е достигнала до нас напълно цяла. До момента има няколко парчета на аналите. Най-голямото се намира от 1877 г. в музея в Палермо, Италия, откъдето идва името на този древен египетски източник.

Стелата представлява голяма плоча, издълбана от черен базалт. Първоначалният ѝ размер според египтолозите е бил повече от 2 метра на ширина и около 61 см. Текстът на аналите е изсечен от 2-те страни на камъка. Обратната му стана е в по-лош вид от лицевата. Палермският камък днес представлява само малка частица от оригиналната стела. Неговите размери са 43,5 × 25 cm.

Текстът на аналите е изписан в средата на V династия (2494 – 2345 пр.Хр.)

 

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

 

Под пирамидите в Гиза в Египет е намерен „Звезден портал“, монтиран от извънземните богове? (видео)

Преди няколко дни в пресата в някои страни от Близкия изток се появиха съобщения за невероятно тайно откритие на египетски археолози, което, въпреки че е направено преди много години, по… Continue reading „Под пирамидите в Гиза в Египет е намерен „Звезден портал“, монтиран от извънземните богове? (видео)“

 

НЛО, нарисуван на папирус от Древен Египет, бе представен пред публиката (видео)

Мистериозно изображение на  нов експонат в Кайро музей, т.нар погребален папирус Djedkhonsuiefankh (неговата възраст се оценява на 3000 години) илюстрира свръхестествена сцена: излъчващ лъчи обект във формата на диск,  стои … Continue reading „НЛО, нарисуван на папирус от Древен Египет, бе представен пред публиката (видео)“

Под египетските пирамиди е намерена машина на времето

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *