Учени: Вероятно сме засекли мистериозната планета X! Нибиру?

Екип  учени от САЩ и Унгария съобщиха, че телескопът TESS, чиято основна цел е да търси далечни екзопланети, в определен момент може да е засякъл мистериозната планета в Слънчевата система, наричана още Планетата Х, пише Science Alert.

Според експертите, TESS може да бъде конфигуриран да проследява движенията на транснептуновите обекти (намират се зад орбитата на Нептун). Изследователите, чрез моделиране, са изчислили приблизителните размери на планетата X, ако телескопът може да я засече.

Размерът на този обект би бил от 19-24 звездна величина, което показва хипотетична възможност да се види този мистериозен небесен обект.

Според учените,  телескопът TESS, най-вероятно, би могъл да засече тази планета, но за да се установи окончателно, е необходимо да се обработи голямо количество данни.

TESS е настроен така, че да открива екзопланети, преминаващи на фона на звездата в нейната система. В такъв момент светенето на звездата става по-слабо.

Поради факта, че деветата планета в нашата система не преминава между Слънцето и TESS, е възможно просто да не я открием. Въпреки това, в определен момент телескопът наблюдава някои части от небето, правейки много снимки, и ако тези кадри се насложат, яркостта на заснетите далечни обекти може да бъде увеличена.

През януари 2016 г. учените съобщиха за възможно наблюдение на голямо космическо тяло зад орбитата на Плутон. Те предположиха, че този мистериозен обект, подобен на Нептун, се върти около нашата звезда по елиптична орбита с период от 15 хиляди години.

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

Земята е колония на Нибиру?

Днес   теорията за палеоконтакта бързо набира популярност. Същността и  се състои в това, че човекът е създаден от високоразвита извънземна цивилизация – включително и за работа в мините за добив… Continue reading „Земята е колония на Нибиру?“

Daily Star : Извънземните от Нибиру вече са на Земята и руснаците знаят това! (видео)

Конспиролози твърдят, че извънземните от митичната планета вече са на земята – и Владимир Путин крие това. Песимистите отдавна твърдят, че Нибиру – или Planet X – лети в Космоса… Continue reading „Daily Star : Извънземните от Нибиру вече са на Земята и руснаците знаят това! (видео)“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *