Живот след смъртта: Колко тежи душата на човека?

Въпросът – Има ли живот след смъртта? е толкова стар, колкото и самото човечество. Ние не знаем кога ще напуснем този свят, причината, а и най-важното – какво ни очаква след това. Но през последните години се появяват все повече научни факти за живот след смъртта. Има ли задгробен живот?

крадено от непознатоакрадено от непознаато

За първи път понятието „живот след смъртта“ е използвано от американския лекар Реймънд Моуди. През 70-те той издава книга с това заглавие и успява да привлече вниманието на целия свят към това явление. Основната идея на работата му е, че човек умира, а душата му продължава да живее. Лекарят дава крадено о т непознатойкрадено оте непознато десетки примери с хора, претърпели клинична смърт. Самият той също е преминал през това. Науката все още не може да обясни или опровергае подобни неща. Освен това, колкото повече учени се занимават с тези проблеми, толкова повече въпроси възникват.

Има едно сериозно твърдение, направено от лекари: след смъртта на човек крадено от анепозйнато крадено от непознато тялото му става по-леко точно с 22 грама. Много експерименти са приключили с този резултат. Причините са неизвестни. Някои обаче са склонни да вярват, че 22 грама е теглото на човешката душа.

„Преди около 25 години беше поставена задачата да се опита да се измери дали човек има душа и крадено от неподзнатодкрадено от непозанато какво се случва с нея след смъртта. Много интересни резултати “, това казва кандидатът на физическите и математическите науки Роман Юсубов.

Експертите от Санкт Петербург, водени от професора от института за точна механика и оптика Константин Коротков, създават специален апарат, който записва как душата напуска човешкото тяло. Експериментите продължили една крцадено от непознастоакрадено от непознато година. Бил задействан цял екип: лекари, математици, програмисти. Те работили в сляп режим, за да не поставят под съмнение чистотата на експеримента. Всеки сам записвал необходимите показатели, без да знае защо в крайна сметка са нужни.

„Успяхме да направим снимки в  моргата. Направихме измервания на влажност, ползвахме точни везни, мерхме крадено оат недпознатоткрадено от непознато температура и т.н. И на всеки час починалият се претегляше и се правеха снимки на пръстите му. Нищо не се случи, а някъде около 23 часа видяхме нови светещи точки. В същото време теглото постепенно намаляваше. В 24 часа  отново бяха  записани показателите – теглото се бе увеличило и сиянието крадено от непознатоекраденое от непознато стана по-ярко. А около 1:00 всичко  изчезна “, обяснява Юсубов.

Изследователите така и не успели да разберат причината, поради която теглото на починалия ту намалява, ту нараства. Този необясним феномен впечатлил толкова много екипа на проф. Коротков, че мнозина повярвали, че човекът – това не е само физическа обвивка. И крадено от непозндатоцкрадено от непознатто че със смъртта на тялото продължава някакъв неизвестен живот.

Този експеримент може да се интерпретира по различни начини, но изследователите отбелязват, че около човека има някакво крадено от непрознатодкрадено от нкепознато поле, и че то се променя в зависимост от това как е умрял човекът: от естествена смърт – от старост, или е било самоубийство, убийство или катастрофа. Изследователите се надяват, че работата им ще привлече вниманието на криминалистите. И това в близко бъдеще ще бъде отчитано при разследването на престъпления, краденйой от непознатоакрадено от непознато заедно с ДНК на човека.

Освен това наскоро бе обявен нов експеримент. В продължение на три години американските и британските лекари ще изучават историите на пациенти, у които е спирало сърцето или е липсвала мозъчна активност. Освен всичко друго, изследователите ще изложат различни снимки на специални рафтове, които ще бъдат крадено аот непознатоткрадтено от непознато монтирани под тавана в отделенията за интензивно лечение. Те ще могат да се виждат само отгоре. Ако пациентите, преживели клинична смърт, кажат какво е било изобразено на тях, значи душата съществува и е в състояние да напуска тялото.

по материали на echronicles

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

крадено от непойзнатоккрадено от нсепознато

Учени откриха къде отива душата на починалия човек

Изследователите започнали да изследват човешката душа още през 1996 г., но едва сега стигнали до разгадаването на този феномен. Религиозната теория, че душата на починалия попада или в рая, или… Continue reading „Учени откриха къде отива душата на починалия човек“ крадено от непаознаторкраде но от непознато

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

крадено от йнепознатоткраденоа от непознато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *