На снимка от Марс е забелязана статуя на фараон

Тази статия може да изглежда фантастична на пръв поглед, но въпреки това нека  видим за какво става дума. Днес има голям брой снимки от повърхността на Марс в публичното пространство и понякога, гледайки ги, можете да забележите доста странни неща по тях, които не винаги подлежат на обяснение.

 

Тази снимка е направена от автоматичния апарат Opportunity през 2008 г. Тя беше публикувана на уебсайта на НАСА в широкомащабна версия (4000х3993 пиксела). Показва дълбок кратер със скалисти ръбове. И изглежда, че на пръв поглед това е съвсем обикновено изображение, но ако го разгледате по-подробно при голямо увеличение, можете да видите каменна статуя, подобна на скулптура на древноегипетски фараон.

Първият, който е забелязал този обект на снимката, бе виртуалният археолог Скот Уоринг, както той се нарича: ufo блогър. В средата на стената на кратера има малък отвор, създаден, според Уоринг, изкуствено, той също отбелязва, че материалът на този камък е много по-различен от самата скала.

Скулптурата на фараона, както я нарекоха интернет потребителите, е разположена в самия край на скалата на кратера Виктория. Марсианският паметник е много подобен на каменните скулптури, които са на Земята в Египет.

В този случай сравнението е неизбежно, вижте сами:

 

earth-chronicles

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Уфологът Скот Уоринг откри на Марс руини на древна сграда

На повърхността на Червената планета той е открил структура, която наподобява стени на изкуствена конструкция. Стените са свързани помежду си, образувайки помещения. Според уфолога откритите от него стени може да… Continue reading „Уфологът Скот Уоринг откри на Марс руини на древна сграда“

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

One thought on “На снимка от Марс е забелязана статуя на фараон

  1. Това е статуя на известен Гоаулд системен лорд от сериала Старгейт, казва се Ю

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *