Вземете един милион долара като докажете, че има живот след смъртта

Американският милиардер Робърт Бигелоу, който се занимава с изследвания на НЛО, е готов да плати около 1 милион долара на всеки, който може да намери доказателства за живот след смъртта

Робърт Бигелоу основава Института за изследване на съзнанието (BICS) през юни 2020 г., за да подкрепи изследвания, насочени към установяване на това какво се случва след смъртта на човек. Това решение е взето от милиардера след смъртта на съпругата му Даяна Мона Бигелоу.

Бигелоу се надява да насочи общественото внимание към живота след смъртта. Милиардерът заяви, че създадената от него институция трябва да помогне на обществеността и научната общност да разберат важността на това изследване.

Интересът на Бигелоу към съзнанието възниква за първи път след смъртта на 24-годишния му син през 1992 г. По време на интервю за NYT той е попитан дали е успял да установи контакт с починалия си син. Бигелоу отговори, че не е точно това, което е искал да получи, но се е уверил, че духът му съществува и че всичко е в ред с него.

Според милиардера в момента той се тревожи само от два въпроса – има ли живот след смъртта и има ли извънземен живот в космоса? На първо място обаче е темата за оцеляването на съзнанието, тъй като пред човек възниква въпросът – Какво трябва да прави докато живее?

За да получат наградата, висококвалифицираните кандидати трябва да представят есе до 1 август 2021 г., описващо изследване, доказващо съществуването на живот след смъртта. След това експерти ще определят 3 победители, сред които ще бъде разпределена наградната сума от 950 хиляди долара.

Представителите на BICS смятат, че тази работа предполага фокус върху научни доказателства, а не върху индивидуални субективни заключения и лични възгледи.

„Daily Star“

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

One thought on “Вземете един милион долара като докажете, че има живот след смъртта

  1. Инж.Надежда Михайлова от Мездра,България,тел.0887054114. каза:

    Разбира се,че има живот след смъртта и няма да се състезавам за получаване награда и пари за това да го доказвам.Фактът,че след измерване тялото на човек веднага след смъртта му и се е оказало олекване с 8 грама,което е теглото на излязлата от тялото негова душа показва,че има душа и тя не може да изчезне Тя е Божествената частица,която Бог определя къде и как да се прероди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *