Извънземните знаят за нас, но не са приятелски настроени към агресивната ни раса

Извънземните цивилизации,   намиращи се в радиус от сто светлинни години от нас, вероятно са наясно със съществуването на човечеството, но астрофизици  са уверени, че извънземните може да не са толкова приятелски настроени, колкото мнозина смятат.

Както казва ученият Питър Уорд, извънземните може да са враждебно настроени към човечеството. Той е убеден, че ако естественият подбор се е случвал на други планети, то той е засегнал всички видове живот.

Само  еквивалентни ДНК могат да мутират, пише forbes.com.

Например, ако сравните случващото се на Земята, ще откриете, че всеки отделен вид не се откроява с особен алтруизъм. Той продължава да завзема колкото се може повече територия, като се умножава възможно най-активно.

Ако хората се сблъскат с интелигентна извънземна раса, ще започне същото, но в междупланетен мащаб – ще започне ожесточена война за ресурси, територии и т.н.

Много астробиолози обаче са убедени, че силно развитият интелект в крайна сметка ще избере правилния път към мира, любовта и взаимното разбирателство. Сега е трудно да се съгласим с това, тъй като не се уважаваме един друг, както и мястото, където живеем.

„На Земята видовете, които познаваме, се размножават, докато не бъдат ограничени от пространството“, продължава да спекулира Уорд. „Не виждате никакъв алтруизъм, тъй като всеки вид на нашата планета прави същото като човечеството, тоест занимава се с изземване на ресурси“, казва той.

Въпреки това, а и как извънземните ще бъдат настроени по отношение на човечеството, срещата с тях трябва да бъде внимателно подготвена.

Някои изследователи смятат, че извънземните цивилизации могат да се превърнат в силата, която ще помогне на човечеството да направи правилния избор, променяйки агресивното си поведение към приятелско. Кой знае, може би извънземните цивилизации очакват точно това от нас, но засега отказват да осъществят контакт.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *