Учен предупреждава за „извънземно нашествие“

Антъни Рикарди от канадския McGill University публикува нова статия, в която предупреждава, че може да настъпи „нашествие на извънземни“ на нашата планета.

Ученият говори за това колко опасни могат да бъдат тези организми, които дори случайно ще бъдат донесени на Земята от космоса, пише SciTechDaily

Специалистът предупреди, че космическите пътувания днес започват да се развиват твърде бързо и затова има реална заплаха за цялото човечество и планетата като цяло. Tя се пренася от онези микроорганизми, които могат да стигнат до Земята от космоса.

В статията Рикарди отбелязва, че е напълно възможно да се борим срещу подобно „нашествие“. За да направим това, може, да се възползваме от специалните постижения на науката, които са насочени към минимизиране на риска от нахлуване на инвазивни видове върху екосистеми от затворен или ендемичен тип, разположени на Земята. Например в този случай можем да говорим за някои отдалечени острови.

Освен това авторът на статията призовава всички да използват своите знания и да започнат да се подготвят още сега за възможна заплаха за нашата планета.

Биолозите и астробиолозите трябва да започнат да работят възможно най-тясно един с друг, за да оценят точно опасностите и след това да създадат определени средства за защита на Земята.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *