Мистериозни портали свързват Земята със Слънцето на всеки 8 минути

Дейвид Зеебек от Центъра за космически полети Годард на НАСА доказа съществуването на магнитен портал, свързващ Слънцето и Земята, съобщава NASA Science.

Тонове високоенергийни частици преминават през тази дупка в космоса и след това тя се затваря. НАСА потвърди, че портали, свързващи Слънцето и Земята, се образуват на всеки 8 минути.

Дейвид Зеебек нарича този процес „пренос на потока“. Той смята, че изследователите са открили неопровержими доказателства за съществуването му. Преди това Зеебек беше твърдо убеден, че това не може да бъде.

Магнитосферата на Земята е запълнена с високоенергийни частици от Слънцето, които заедно със слънчевия вятър проникват през магнитния щит на планетата.

Изследователите считаха, че слънчевият вятър може да проникне в околоземното пространство по всяко време, но се объркаха. Това се случва веднъж на всеки 8 минути.

Как се формират порталите

От дневната страна на Земята магнитното поле на планетата се разтяга към магнитното поле на Слънцето. На всеки осем минути тези две полета се сливат за миг, образувайки портал, през който частиците навлизат в магнитосферата на Земята. Порталът има формата на цилиндър с диаметър на нашата планета.

Изследователите доказаха съществуването на тези портали с помощта на космически сонди на НАСА и ЕКА, които прелетяха през „цилиндърите“ и успяха да регистрират потоци от частици.

В момента учените се опитват да разберат защо порталите се образуват на всеки 8 минути и как магнитните полета вътре в цилиндъра се усукват и развиват.

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *