Само това, върху което е фокусирана душата ни, изпълва живота ни

По-долу има една много проста картинка. В центъра има кръст, наоколо розови петна. Ако се фокусирате върху кръста с едно око, розовите петна ще изчезнат напълно. Отначало те бавно избледняват, а след това изчезват. Сивият фон ще остане, без петна! Вижда се само кръст на сив фон.


Окото спря да вижда розовите петна. И те изчезнаха. С усилие на волята сте съсредоточили погледа си върху кръста и всичко останало изчезна.

Това е „ефектът на Трокслер“, философ и лекар, живял преди двеста години. Той изучава структурата на зрението, но този ефект също загатва за нещо: когато си фокусиран върху нещо, когато фокусираш вниманието си, вътрешното си зрение върху нещо, всичко останало постепенно избледнява и изчезва.

Ако виждате вътрешната цел и не се обърквате, много препятствия ще изчезнат. Всъщност те съществуват в съзнанието ни. Съмнения, страх, безпокойство, неувереност в себе си, родителски негативни програми… Те ще спрат да се намесват. Те ще изчезнат.

Ако сте фокусирани върху доброто, ако държите доброто, светлото във фокуса на вътрешното си зрение, лошото престава да навлиза в живота ви. Ако мислите за любимия човек и не изпускате сладкия му образ от полезрението на душата, токсичните хора спират да ви измъчват и безпокоят. Те се сливат със сивия фон. Изчезват.

И обратното: струва си да започнете да мислите за лошото, смущаващото, неприятното, и всичко хубаво започва бавно, но сигурно да изчезва. Обезценява се, слива се с фона и напуска живота ви. Вътрешното ви зрение е фокусирано върху лошото, върху черното. И скоро ще остане само това черно…

Душата няма очи, ретини… Но душата има зрение и внимание. Когато това внимание бъде погълнато от неприятен обект, всичко добро изчезва. Трябва да се научим да гледаме на доброто отблизо и внимателно. Постарайте се, покажете воля, за да не откъсвате очите си от доброто и светлото. Или не се разсейвате от целта си – тя също е като кръст. Гледайте я и не се оставяйте да се объркате!

Ето как работи нашето вътрешно внимание. Когато е фокусирано върху доброто, когато не се разсейва от целта, ние стигаме до успеха. Изцеление. Богатство. Обич. Всичко зависи от това къде търсите и колко усилия влагате, за да не се разсейвате…

 

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *