Учени: Извънземните вече са на Земята, но ние не можем да ги видим

Учени отбелязаха, че нашето търсене на живот в космоса може да бъде подкопано от това, че нямаме ясна дефиниция какво е живот.

Астрономите се вглеждат в нощното небе в опит да изучат Вселената от хиляди години, но едва наскоро разработихме технология, която ни позволява да „виждаме“ в космоса по-далеч, отколкото очите ни могат да видят. И все пак, с всичките телескопи и оборудване, с което разполагаме, все още не сме открили никакви признаци на живот на друга планета, освен нашата.

Но може би търсим грешните неща на грешните места. Някои учени твърдят, че не е нужно да търсим много далеч, за да намерим извънземни и те наистина може да живеят сред нас на Земята, но в различно измерение.

Според теорията на уфолозите, които бяха подкрепени и от Жак Вале, който през 1963 г. създаде първата компютърна карта на Марс за НАСА, извънземните може да съществуват в други „реалности“ или „измерения“.

Без ясна дефиниция какво е живот, учените и астрономите могат да  правят огромната грешка да приемат, че животът извън нашата планета е точно същият като на Земята.

Говорейки пред Guardian, астробиологът Хелън Шарман каза: „Във Вселената има милиарди звезди, върху които трябва да съществуват всякакви форми на живот. Ще бъдат ли като теб и мен от въглерод и азот? Вероятно не. Може би те са тук в момента и просто не можем да ги видим.“

Геобиологът Виктория Орфан от Калифорнийския технологичен институт също предполага, че някои живи същества може да съществуват в своеобразна „сенчеста биосфера“.

Орфан счита, че учените, които търсят живот въз основа на преобладаващата догма, че всички живи същества се основават на една и съща шепа химически елементи, могат да пренебрегнат много неща, без да осъзнават, че има организми, които „правят нещата малко по-различно“ от другите.

Неформалната дефиниция на НАСА за живота е „самоподдържаща се химическа система, способна на дарвинистка еволюция“.

Астробиологът Лин Ротшилд от изследователския център Еймс на НАСА каза: „Не можете да ловите нещо, ако нямате представа какво е то“.

Тя продължава: „Вярваме, че имаме само една дефиниция за живота. Чудя се дали животът е точно такъв, какъвто го определяме?“

Междувременно зоологът от Кеймбриджския университет Арик Кершенбаум, автор на The Zoologist’s Guide to the Galaxy, обяснява: „НАСА се нуждае от ясна дефиниция на живота, за да знае кои детектори за живот да използва в своите мисии. Би било погрешно да приемем, че биохимията, с която сме запознати, е това, което ще открием на други планети.“

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *