Кой използва гигантските „входове“ към подземните градове на Антарктида?

Един от спътниците, снимал Антарктида през 2016 г., откри на ледения континент странно образувание, наподобяващо по своята форма гигантски вход към пещера или тунел.

Размерите на този „вход“ са изумителни – те са около 90 метра широки и 30 метра високи. Изкуствено или естествено образувание е този обект? Много изследователи все още спорят по този въпрос.

Съвременната Антарктида – това са 14 милиона квадратни километра безплодна ледена пустиня с много сурови природни условия. Температурата на въздуха в най-студеното време достига от -65 до -80 градуса по Целзий, а скоростта на вятъра е до 300 километра в час. На този континент няма постоянни селища, с изключение на научните станции на някои държави, чийто персонал периодично се сменя.

Но винаги ли са съществували такива условия в Антарктида?

Част от картата на Пири Рейс вляво, част от картата на Оронтей Финей вдясно, и двете показват Антарктида без лед

На картата на Пири Рейс този континент е показан без ледена покривка и в същото време изображението му е много точно.

Това е косвено доказателство, че е имало карти на Антарктида и следователно интелигентен живот по времето, когато този континент, състоящ се от два огромни острова, все още не е бил обграден от хилядолетна ледена покривка.

Но ако по това време е имало технологии, които са направили възможно създаването на висококачествени карти на континентите, тогава дали тези високоразвити цивилизации от миналото са били в състояние да създадат такива изкуствени обекти като този огромен вход?

 

Освен това този „вход към тунела“ далеч не е единственият. На няколко километра от първия „вход“ от другата страна на билото има друга подобна структура, чийто изкуствен характер според някои изследователи не подлежи на съмнение.

Виртуалните археолози на снимката видяха не само самия вход, но и гигантски „люк“, който представлява механизъм под формата на изпъкнала врата, изработена от сив метал с огромни нитове по ръбовете, които отварят и затварят този вход.

За първи път тези обекти са открити на Земята на кралица Мери в източната част на Антарктида от американския изследовател Джоузеф Скипър, който дълги години изучава различни интересни места на нашата планета и природни феномени по снимки на научни и изследователски експедиции.

Така, като се има предвид, че тези структури изглеждат напълно изоставени, можем да направим логичен извод за съществуването на високоразвита цивилизация в далечното минало на територията на Антарктида.

Възможно е тези „входове“ към определен „подземен град“ или „база“ да са били открити поради изменението на климата и началото на топенето на ледената покривка на Антарктика.

Но може би някой все още използва това подземно съоръжение?

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *