Денят, в който американски пилот получи заповед да свали НЛО

Според пилота, НЛО е показал странно поведение и е давал радарни показания, подобни на „летящ самолетоносач“.

По време на Студената война два американски изтребителя са били вдигнати по тревога, за да свалят неидентифициран летящ обект (НЛО), според изтекли секретни документи. Мисията им обаче не върви по план: мистериозният обект демонстрира много по-високи възможности от бойните самолети.

В описанието си един от пилотите казва, че е бил на секунди от изстрелването на ракети по обекта. Според Милтън Торес, бивш пилот, обектът е висял неподвижно в небето дълго време, след което внезапно е развил скорост от над 12 231 км в час.

Торес запазва мълчание повече от 30 години, след като държавен служител му забранява да говори за инцидента. Едва когато десетки доклади за наблюдение на НЛО бяха публикувани в Националния архив в Лондон, историята му стана известна. През май 1957 г. Торес описва как излита съ своя самолет F-86 D Sabre от военновъздушната база Манстън, Кент, при тихо време.

На Торес е наредено да изстреля залп от ракети по неидентифициран летящ обект. Удостоверяването му било валидно и Торес избрал ракетите, които са подготвени да бъдат изстреляни.

В писмено изявление Торес казва, че обектът е бил с размерите на самолетоносач. С други думи, колкото по-голям е обектът, толкова по-лесно се открива.

Въпреки това, точно преди Торес да изстреля ракетите, обектът изчезва от екрана на радара, отлитайки с невероятна скорост.

Срещата на Торес с НЛО е само една от безбройните пилотски срещи с невероятна технология и маневреност на неизвестен летящ обект.

Опитът на Торес също показва колко много се е променил пейзажът през последните няколко десетилетия, когато става дума за срещи с НЛО.

Днес НЛО вече са често срещано явление, за което свободно говорят не само „вярващите“, но и военните, правителството и учените.

През последните години обаче човечеството никак не се доближи до разкриването на този феномен.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *