Малки хуманоидни скелети на 600 милиона години са открити в Антарктида

Днес ще разгледаме едно много странно откритие, направено в Антарктида.

Противоречиво откритие

Една особена градска поговорка гласи, че животът е съставен от случайности и е така. Привличането на вниманието на световната общност към този странен вид, стъпвал на нашата планета преди повече от 600 милиона години, не върви според очакванията.

Малка експедиция от репортери на The Reporter National имаше една задача. Те трябваше да развенчаят вестник, който говореше за предполагаеми извънземни бази, но не се получи. Те се натъкнаха на група палеонтолози, които донесоха със себе си голямо откритие, което може да подкрепи идеята за извънземна база.

Палеонтолозите първоначално не са си поставили за цел да търсят такива вкаменени скелети. Те търсели следи от някои видове динозаври, живели в района, но за щастие (или за съжаление) плановете се променили.

Открит е втори скелет

Те открили вътре в седиментните скали много малък хуманоиден скелет, не повече от 30 сантиметра. Учените оценили възрастта на скелета на повече от 600 милиона години със 100 процента сигурност. Вторият лежал върху друг камък, но този бил в по-добро състояние.

Свят преди 600 милиона години

Всичко това може да изглежда пресилено, безумно, безсмислено и други подобни, но още по-странното е какъв е бил светът ни по това време. За да ви дадем представа и контекст, първите хора или нашите генетични предци са се появили преди 2,5 милиона години, а първите динозаври преди 200 милиона години.

Така преди 600 милиона години първите видове сухоземни гръбначни животни все още не са се появили. По това време единствените небактериални, немикроскопични живи същества са медузите, които тепърва започвали да се сформират. Днес учените изследват скелетите в Националния институт за древни изследвания, за да разберат откъде са дошли.

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *