Суперкомпютър определи кога ще загине човешката цивилизация

Суперкомпютърът World One, предназначен да предсказва цивилизационните модели, прогнозира кога ще изчезне човечеството, пише британското издание The Daily Star.

Машината, поръчана от Римския клуб през 70-те години, е изчислила, че цивилизацията ще рухне през 2050 г. Причината за края на света ще бъде дейността на хората, по-специално замърсяването на околната среда и негативните последици от него.

„Приблизително между 2040 г. и 2050 г. цивилизованият живот, какъвто го познаваме на тази планета, ще престане да съществува“, се казва в прогнозата.

Дори пълното преминаване към „екологични“ автомобили и строг контрол на раждаемостта няма да поправи ситуацията към по-добро.

Daily Star също така припомня, че в прогнозата на World One за 2020 г. се твърди, че състоянието на планетата ще бъде „изключително критично“.

Климатологът Йохан Рокстрьом заяви по-рано, че след по-малко от 50 години от Бразилия, Индия, части от Африка и Близкия изток може да започне масова емиграция поради повишаващите се температури.

Според прогнозите на учения, затопляне с 2,4 градуса заплашва Земята с непредсказуеми и „катастрофални“ последствия и ще създаде напълно нови условия за живот.

Вероятно част от планетата ще престане да бъде обитаема.

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *