Header Image

Зомби апокалипсисът започна по необичаен начин? (видео)

Зомби апокалипсисът започна по необичаен начин? (видео)

В Китай стотици овце се разхождаха непрекъснато в кръг в продължение на 12 дни

Стадо овце в Китай се върти в кръг вече почти две седмици и никой не знае защо. Странното поведение е заснето от камери за видеонаблюдение във ферма за овце в северен Китай.

Във видео, публикувано в сряда от китайския държавен информационен бюлетин People’s Daily, могат да се видят десетки овце, които се разхождат в кръг по посока на часовниковата стрелка, докато други животни гледат извън кръга. Докато се съобщава, че овцете изглеждат напълно здрави, не е ясно дали животните някога спират да ядат и пият или дали други заемат мястото им в кръга, когато това се случи.

Собственик на ферма за овце, която се представи като г-жа Мяо, каза пред репортери, че странното зрелище е започнало на 4 ноември с шепа овце, но десетки други са се присъединили през следващите дни. Интересното е, че въпреки че фермата се състои от 34 кошари, само овце в номер 13 се държали странно.

Видео с овце, ходещи в кръг, стана вирусно в Китай малко след като беше публикувано онлайн от People’s Daily и оттогава се появиха няколко теории за странното движение. Най-популярната теория е, че овцете са заразени с бактерия, която причинява състояние, известно като листериоза, наричано също кръгова болест.

Според Ръководството на Merck, „Първоначално засегнатите животни страдат от анорексия, депресия и дезориентация. Те могат да се крият в ъглите, да се облягат на неподвижни предмети или да кръжат към засегнатата страна.

Въпреки това, горната теория вече е оспорена, тъй като засегнатите от листериоза овце и кози обикновено умират в рамките на 14 до 48 часа след първите симптоми. Овцете във вирусното видео правят това в продължение на 12 последователни дни и изглеждат напълно здрави.

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *