Влакът – призрак „Санети“, който пътува във времето

В света има много легенди за призрачни влакове, които се появяват на пътя, качват пътници и изчезват с тях. Други „влакове“ може просто да плашат хората, които случайно са се намирали до железопътната линия.

Тази история обаче е нещо повече от градска легенда. Било лятото на 1911 г., когато няколко десетки пътници тръгнали на вълнуващо пътуване, но много от тях не се връщат.

Странната екскурзия

Историята се случва през юли 1911 г., когато 106 пътници си купили билет за влак и решили да тръгнат на екскурзия от гарата в Рим. Пътуването е организирано от компанията Sanetti. Трябва да се отбележи, че във влака пътували само богати и заможни италиански семейства. Те трябвало да преминат през нов тунел с дължина 1000 метра. По това време тунелът е много модерно съоръжение от техническа гледна точка.

Влакът пътувал до тунела в Ломбардия само няколко часа, но щом го наближил, веднага се изпарил във въздуха. Освен това тази история дори е описана в местни вестници.

Железопътният персонал и местната полиция решили да проверят къде е изчезнал влакът, но в тунела били открити само двама пътници от 106. Уплашените хора казали, че след влизането в тунела влакът буквално започнал да се потапя в гъста мъгла, а след това напълно изчезнал.

Десетки свидетели и изчезналия влак

Инцидентът получил много шумен отзвук в обществото. Не е шега, защото в него бил целият „каймак“ на италианското общество. Пътниците платили много пари за билети, а семействата им веднага започнали да се оплакват в полицията. Изненадващо хората така и не били намерени. На свидетелите бързо обяснили, че просто са попаднали в поредица от случайни събития.

Заслужава да се отбележи, че призрачният влак Санети се появява в различни страни по света. Например през 1986 г. той е видян в известния тунел под Ламанша, а след това дори на територията на Русия и Украйна.

В Русия призрачният влак „Санети“ се споменава през 1988 г. Тази история е написана от журналист на име Николай Черкашин. Той започва да разследва събитията с гибелта на бойния кораб „Новоросийск“ и случайно попада на мистериозния влак. Защото един от моряците точно описва събитията, случили се през 1911 г., само че с кораб. Заравяйки се в историческа информация, журналистът установил, че подобна ситуация вече се е случила в тунела на Ломбардия.

Тази история има много „пластове“ при задълбочаване. Твърди се, че истинският череп на великия писател Николай Гогол е присъствал във влака през 1911 г. Последният е известен със своите странности и влечения към свръхестественото и мистиката. Журналистът научил, че черепът може да е откраднат от гроба на писателя.

Няма  повече споменавания на влака. Може би той ще се появи отново и ние ще успеем да разрешим неговата мистерия.

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *