Кой трие паметта на хора по цял свят

 Напоследък зачестява едно странно явление: хора, които са загубили паметта си, биват намирани на различни места. Те често не помнят собственото си име или биография. В същото време в техния организъм не се откриват следи от химически вещества.

Така през април 2005 г. млад мъж в мокри дрехи и без документи е намерен на плажа в Шиърнес (Англия, Кент). Той е облечен в официален черен костюм, бяла риза и вратовръзка. Той не отговаря на въпроси и изглежда ням.

Мъжът е изпратен в психиатричната болница в Дартфорд, където е преоблечен в сухи дрехи и са му дадени хартия и молив.

Но вместо да напише няколко думи, непознатият изведнъж нарисувал пиано. Когато младият мъж бил заведен до инструмента, той свирил без прекъсване четири часа подред.

Няколко месеца по-късно непознатият най-накрая проговорил. Казал, че се казва Андреас Грасъл, на 20 години е, пианист и живее в баварския град Просдорф.

Грас смътно си спомня как се е качил на влака в Бавария, но как се е озовал в Англия, на 1200 километра от дома си, освен това без железопътен билет и паспорт, той не могъл да отговори.

И два подобни случая в Русия

На 6 февруари 2004 г. в Севастопол военен патрул задържа човек, който стои със странен поглед на железопътните релси. Тъй като не помни нищо за себе си и е изпратен в психиатрична болница. Оказало се, че младият мъж няма спомени само за собствената си личност, но има приличен речник, пише грамотно, разбира история и юриспруденция.

След публикуването на снимката му във вестници майка му идва в болницата. Човекът се казва Сергей Хлопков и е от Ялта. Майката на Сергей, Наталия, казва, че синът й е изчезнал на 3 февруари, без да се прибере от работа. Никога преди това не е ходил в Севастопол. А семейство Хлопкови нямат там нито роднини, нито познати.

А година след тази история, в нощта на 8 срещу 9 февруари 2005 г., в района на Инкерман е открит друг „изгубен“. Мъжът е намерен на релсите, подбедрицата му е силно увредена, а вените на ръцете му са прерязани с тъп предмет. Единственото, което си спомня Николай (така го наричат в болницата) е как му дали нещо да пие и тогава неизвестни хора му вързали ръцете.

Следващият спомен е как пълзи през тесен дълъг тунел. Когато Николай изпълзява оттам, разбрал, че не може да ходи сам. Дежурният го видял и извикал линейка.

Сред версиите за причините, обясняващи загубата на памет, са хипноза, обработка на мозъка с някакви технически устройства или излагане на специални химикали. Кой може да направи това и с каква цел? Военни, разузнавателни агенции, учени, извършващи незаконни експерименти върху хора, или някакви престъпни структури?

Представителят на Кримския център за защита на семейството и детството „Русичи“ Алексей Добичин смята, че паметта може да бъде изтрита от сатанисти по време на техните ритуали. Между другото, Сергей Хлопков е открит в нощта на пълнолунието, а Николай в нощта на новолунието. В такива дни сатанинските секти провеждат черни литургии. Нищо чудно, че Николай пази спомени за пещера…

Но всичко това са само версии. Нито един от споменатите мистериозни случаи никога не е бил обяснен, което  позволява да бъдат класифицирани като мистерии.

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *