Как мистериозно убийство бе разкрито от екстрасенс

През зимата на 1984 г. непозната жена е намерена в дере близо до река Скулкил, Пенсилвания. Тя била убита. Детективите ревностно се заели с разследването на случая, но скоро стигнали до задънена улица и не знаели къде да търсят улики.

Полицаите дори не успяват да идентифицират жертвата – красива, червенокоса жена на видима възраст около 18-20 години. Освен това не ставало и дума за установяване на самоличността на убиеца …

Като цяло случаят лежи в архива почти 20 години, докато детективът, на когото е възложено да го разследва, решава да прибегне до крайна мярка – помощта на екстрасенс.

Последна надежда

Когато през 2013 г. детектив Робърт Ванър от полицейското управление на Камру, Пенсилвания, отива на първата си среща с известния екстрасенс Лорън Тибодо, той не знае какво да очаква.

Преди това той никога не е общувал с екстрасенси и освен това не ги е включвал в разследването на престъпления. Но той отчаяно иска да залови убиеца или поне да идентифицира жертвата, затова се решава на такава отчаяна стъпка.

“ Нямаше какво да губя. Знаех, че случаят е безнадежден, но не исках да се откажа. Определено нямаше да стане по-лошо от тази среща“, казва по-късно детектив Уанър.

Посещение при екстрасенс

Детектив Уанър първоначално е скептичен и, за да тества екстрасенса, решил да не я предупреждава за посещението си. Същия ден Лорън изнася лекция в читалище с десетки присъстващи хора.

Робърт седнал да изслуша речта и след като изчаква края на лекцията, се качва при Лорън. За негова изненада тя веднага разбрала, че той работи в органите на реда, въпреки че се срещат за първи път и мъжът е облечен в цивилни дрехи.

– Виждам, че нещо те притеснява. Работиш по два случая на убийство, едното от които е замразено от години, казва Лорън уверено.

Детектив Уанър потвърдил, че е от полицията, но я поправил, като казал, че работи само по едно неразкрито убийство. Тибодо само се усмихнала загадъчно и казала, че скоро ще го разкрие.

„Мислех, че тази дама е полудяла“, казва детектив Ванър пред репортери през смях, когато отговаря на въпроси за случая няколко години по-късно. – Но някаква част от съзнанието ми искаше да повярва на думите й. В крайна сметка наистина исках да разреша този случай.

Първата им среща приключва много бързо, защото Лорън бърза, а Робърт се връща на гарата. Представете си изненадата му, когато в същия ден му е  възложено да разследва друго убийство … Така второто предсказание на екстрасенса се сбъдва.

Накратко за убийството

Заслужава да се отбележи, че убиецът е бил много предпазлив. Той не оставя следи след себе си (освен един косъм), а жертвата скрива в торба за боклук. Може би момичето дори нямаше да бъде намерено, ако един от местните жители от любопитство не беше стигнал до дерето и не беше отворил тази чанта.

Всичко това се случва два дни преди Коледа. Новината за убийството разбуни малкото провинциално градче, тъй като престъпността там е  изключителна рядкост.

Според заключението на съдебния лекар жената е починала от асфиксия, а малко преди смъртта си е употребявала наркотици. Но не става ясно дали го е направила по собствено желание или убиецът има пръст в това. Други   подробности в престъплението няма.

Впечатлен от срещата с екстрасенса, детектив Уанър решава да се срещне отново с нея. Робърт се чуди дали Лорън може да разкрие нещо за самоличността на жертвата или убиеца.

Имайте предвид, че по това време е невъзможно да се прочете за този случай в интернет, тъй като той все още не беше толкова развит, колкото е днес. Освен това Тибодо никога не е посещавала Камру, защото е живяла в друг щат. Това означава, че тя не би могла да знае подробности за престъплението.

Въпреки това Лорън успява да предостави на детектив Уанър три важни подробности, които в крайна сметка ще помогнат за намирането на убиеца:

Първо видяла зелени светлини да мигат на картата по път 78, който свързва  Ню Йорк и Чикаго.

Второ, Тибодо смята, че Бруклинският мост и оживеният нощен живот на Ню Йорк са свързани с този случай.

Трето, във виденията й има  голям камион. Така тя предположила, че убиецът е шофьор на камион.

Идентификация

Детектив Уанър е  насърчен от новите следи и ги приема доста сериозно. Но те, уви, не го доближават до идентифицирането на жертвата или идентифицирането на мистериозния шофьор на камион.

Тогава Робърт решава да се върне към старомодната детективска работа. Той решил да приеме най-лошото, като се мотивира, че незаконните вещества в кръвта на жертвата не са случайни, защото тя може да ги използва редовно. Което означава, че може да е била арестувана. И се оказва прав.

Предвид забележителния външен вид на жертвата, детективът скоро успява да намери доклад за арест на много подобна жена. Чрез съпоставяне на отпечатъците полицията най-накрая успява да я идентифицира – 20-годишната Марджъри Калчано.

Красиво червенокосо момиче с луничаво лице се води за изчезнало от 19 години. И майка й през цялото това време чака  завръщането на дъщеря си, след като тя избягала от къщата си в Ню Йорк на 19 декември 1984 г. след кавга с майка си.

„Дълбоко в себе си знаех, че е мъртва, но не знаех къде е“, тъжно казва майката на жертвата, Джоан Калчиано. – Все още помня как тя избяга през вратата … Дори не се сбогувах с нея …“

Детективът попитал Джоан дали познава човек, който може да е наранил дъщеря й. Възрастната жена не се поколебала да заяви, че знае кой точно е убил дъщеря й.

Обсебен

Марджъри е видяна за последно с приятеля си, 40-годишния Питър. Не работи никъде, но винаги има пари. Говорело се, че мъжът се е занимавал с търговия с дрога.

Според приятели на Марджъри, веднага щом Питър я видял, той се влюбил лудо в красивото червенокосо момиче и буквално бил обсебен от нея.

Правейки на Марджъри подаръци и цветя, той успява да спечели доверието на момичето, а след това… я пристрастява към незаконни вещества. Но с изчезването на Калчиано следите на Петър също се губят, защото никой не може да назове друго освен името му.

Детективът казва на Тибодо за новите подробности по случая и я попита дали е видяла нещо друго. Тя отново го изненадва, като каза, че може да опише престъпника.

Според нея той бил слаб шофьор на камион, който винаги носел дебела карирана фланелена риза. Бегло вижда и паркингите, където той отсяда, и всички са близо до водоеми. И най-ужасното нещо са думите на Лорън, че Питър е замесен и в други убийства.

Разчитайки на думите на Лорън и детективския си инстинкт, Уанър успява да проследи Питър, който по време на изчезването на Марджъри Калчиано всъщност работи като шофьор на камион. Маршрутът му често го отвежда покрай Големите езера и други места, които се появяват във виденията на Тибодо.

„Не съм я докосвал“

Питър не отрича, че познава Марджъри Калчано, но заявява, че се е разделил с нея, след като е завел момичето в клиника за наркомани. Оттогава той твърди, че никога не я е срещал.

Въпреки добродушния вид на Питър и напредналата му възраст, детективът усеща, че убиецът на Марджъри е пред него. Без да знае, че полицията разполага с косата на престъпника, Уилямс доброволно се съгласява да предостави неговата ДНК.

Тя съвпада с намереното на местопрестъплението. Тогава Питър Уилямс е обвинен в убийство първа степен. Но, уви, той не доживява да види процеса, умирайки от рак няколко седмици преди изслушването.

Заключение

Въпреки че всички прогнози на Лорън Тибодо първоначално са точни, тя по-късно заявява, че нейният принос в разследването на случая е много скромен и тя само помогнала на Уанър да погледне на престъплението от различна гледна точка.

„Екстрасенсите не разкриват престъпления“, казва Лорън, „това прави полицията.“

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2023 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *