Учени са изнесли фрагменти от „отломки от извънземен кораб“ от Папуа Нова Гвинея

Група американски учени бяха обвинени в изнасяне на фрагменти от метеор, вероятно останки от извънземен космически кораб, от Папуа Нова Гвинея (Папуа Нова Гвинея).

Инцидентът предизвика възмущение от властите на Папуа Нова Гвинея, които твърдят, че изследователският екип не е имал подходящото разрешение да го направи.

Водещият учен на групата, професорът от Харвардския университет Ави Льоб, смята, че метеорът може дори да е част от извънземен космически кораб. Въпреки че много учени остават скептични, откриването на междузвездна материя би било революционно научно постижение.

Метеорът, наречен IM1, навлезе в атмосферата на Земята през 2014 г. с изключителна скорост, което кара изследователите да вярват, че идва извън нашата Слънчева система. Американски изследователски екип извади 50 железни топки от океанското дъно близо до остров Манус в Папуа Нова Гвинея. Лидерът на опозицията в страната Джоузеф Леланг обаче разкритикува действията на екипа, като каза, че са незаконни и неуважителни към народа и конституцията на Папуа Нова Гвинея. Леланг поиска връщането на откраднатите артефакти и призова виновните да понесат отговорност.

Ако анализът потвърди, че IM1 наистина принадлежи към друга планетарна система, тогава това ще бъде първото известно откритие на междузвездна материя.

Това би било революционно постижение в областта на астрофизиката и би предоставило ценна информация за произхода на нашата Вселена. Амир Сирадж, един от членовете на екипа на експедицията, нарече възможното откритие „огромно научно постижение“. Някои учени обаче предупреждават за преждевременни спекулации, че метеорът може да е НЛО.

Професор Ави Льоб беше в центъра на този спор, защото вярва, че фрагментите от метеор може да са части от извънземен космически кораб. Той дори написа, че може да получи Нобелова награда за работата си. Съобщава се, че професор Льоб е поръчал екран на Таймс Скуеър в Ню Йорк за съобщение, ако неговата теория бъде потвърдена. Въпреки че много учени са скептични към неговите идеи, неговата решителност и страст да разкрие истината са неоспорими.

Обвиненията срещу американски учени са свързани с факта, че те не са получили съответното разрешение от властите на Папуа Нова Гвинея. Националният изследователски институт, който отговаря за лицензирането на чуждестранни учени, обвини групата, че е пропуснала необходимите процедури. Станис Хулахау, главен специалист по миграцията, предположи, че учените могат да бъдат държани наказателно отговорни за действията си. Инцидентът обтегна отношенията между САЩ и Папуа Нова Гвинея, особено като се има предвид, че САЩ наскоро подписаха пакт за сигурност с тихоокеанската островна държава.

Папуа Нова Гвинея е от стратегическо значение, тъй като се намира на север от Австралия. Това беше мястото на интензивни битки по време на Втората световна война и остава ключов играч в геополитическия пейзаж на Тихия океан. Пактът за сигурност, подписан между САЩ и Папуа Нова Гвинея, има за цел да засили сътрудничеството в областта на сигурността, да укрепи отбранителните сили на Папуа Нова Гвинея и да насърчи регионалната стабилност.

Предполагаемата кражба от американски учени на фрагменти от метеор от Папуа Нова Гвинея предизвика разгорещен спор. Някои учени се съмняват в извънземния произход на метеора, други смятат, че това откритие може да бъде грандиозно научно постижение. Правните последици от този инцидент, както и въздействието му върху отношенията между САЩ и Папуа Нова Гвинея, не могат да бъдат пренебрегнати. Докато анализът на фрагменти от метеора продължава, светът очаква по-нататъшно развитие на тази вълнуваща история.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *