Мъск смята да разкрие тайните на Вселената с изкуствения интелект

Илон Мъск основа компанията xAI, за да изследва изкуствения интелект и да разбере истинската природа на Вселената.

Това стана известно след регистрацията на X.AI Corp. в Невада преди няколко месеца. Мъск изрази желанието си да създаде стартъп, който не само да развива изкуствен интелект, но и да носи повече полза, отколкото вреда, съобщава 3dnews.

Подробностите за компанията xAI засега се пазят в тайна, но техният повторно стартиран уебсайт разкри информация за предстоящия гласов чат на Team xAI в Twitter Spaces. По време на този чат е вероятно да разкажат по-подробно за своите цели и дейности.

Преди това Мъск намекна за желанието си да се състезава с компании като OpenAI и Google, които вече представиха своите разработки в областта на изкуствения интелект и машинното обучение. Дали проектите на Мъск са свързани с придобиването от него на хиляди специализирани графични ускорители за внедряване на изкуствен интелект в Twitter.

Екипът на xAI включва експерти и ветерани от компании като DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla, както и специалисти по изкуствен интелект от университета в Торонто.

Тези професионалисти са участвали в разработването на усъвършенствани модели и методи за ускоряване на обучението с изкуствен интелект като Адам, нормализация на пакети и нормализация на слоеве. Те също така работиха върху иновативни методи и анализи, включително Transformer-XL Autoformalization, Memorizing Transformer, Batch Size Scaling и μTransfer.
Освен това те са участвали в създаването на усъвършенствани ИИ модели като AlphaStar, AlphaCode, Inception, Minerva, GPT-3.5 и GPT-4.

Създаването на xAI и участието на висококвалифицирани специалисти от различни компании и университети потвърждават сериозните намерения на Илон Мъск по отношение на изследванията и развитието на изкуствения интелект.

Надяваме се скоро да научим повече за плановете и разработките на тази нова компания и как те могат да повлияят на бъдещето на изкуствения интелект и нашето разбиране за Вселената.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *