Del Complex създава хиляди градове-държави в международни води, за да заобиколи санкциите и ограниченията върху ИИ

Технологичната компания Del Complex обяви уникален проект, наречен BlueSea Frontier Compute Cluster (BSFCC).

 

Основната цел на този проект е създаването на независими градове-държави в международни води, които ще бъдат оборудвани с мощни изчислителни системи и няма да бъдат ограничени от затягащите се закони на САЩ и Европа по отношение на развитието на изкуствения интелект.

Del Complex уверява, че в рамките на BSFCC ще бъдат създадени напълно независими структури, които отговарят на изискванията на Конвенцията на ООН по морско право и Конвенцията от Монтевидео за държавни субекти. Всяка платформа на BSFCC ще има собствено постоянно население, определена територия, правителство и възможност да влиза в отношения с други държави.

Жителите на тези независими държави ще могат да се насладят на предимства като двойно гражданство, добро възнаграждение за работа, ниски данъци, достъп до уникално оборудване и комбинирана система за защита срещу външни заплахи.

Характеристики на платформите BSFCC:

1. Модулни контейнерни решения: Платформите ще бъдат модулни контейнерни решения, позволяващи лесно мащабиране и промяна.

2. Охлаждане на оборудването: Оборудването ще се охлажда с морска вода, което ще намали щетите върху околната среда.

3. Мощни изчислителни системи: Всяка платформа ще получи 10 хиляди ускорителя NVIDIA H100, които ще осигурят висока производителност и възможности за развитие на изкуствения интелект.

4. Устойчиво енергоснабдяване: Платформите ще се захранват от две газови турбини и една парна турбина (SST-600). Предвидено е и използването на слънчеви батерии и батерийно съхранение на енергия за намаляване на негативното въздействие върху околната среда.

Ползи от използването на BSFCC:

1. Избягване на ограниченията на ИИ: Платформите BSFCC избягват ограничителните регулации на ИИ, позволявайки повече свобода за разработване и прилагане на авангардни технологии.

2. Сигурност на данните: Използването на BSFCC избягва някои от рисковете, свързани с традиционните облачни платформи, и осигурява по-високо ниво на сигурност на данните.

Въпреки амбициозните планове на Del Complex обаче, статутът на подобни платформи остава под въпрос. Историята познава случая с индустриалната платформа Sealand в Северно море, която се обяви за независима държава, но никога не получи признание от други страни. Има и плаващи центрове за данни, но нито един от тях не е претендирал за държавен статут.

Del Complex в момента активно търси инвеститори за своя проект BSFCC. Ако се реализират успешно, тези независими държави в международни води могат да се превърнат в нов етап в развитието на технологиите и създаването на иновативни общества.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *