Ами ако котките са паднали ангели?

Скорошно изследване на група учени от Бостън привлече вниманието към необичаен феномен – „крилати котки„.

Традиционно се смята, че „крилатите котки“ са резултат от генетична мутация, при която по гърбовете на животните се появяват дълги гънки кожа, покрити с козина. Изследователи от Бостън обаче предполагат, че това може да не е мутация, а генетична памет.

Според тяхната теория в древността котките са можели да имат истински крила, които с течение на времето са станали рудиментарни. В редки случаи при някои котки тези криле могат да изглеждат като атрофирали структури.

Интересно е да се отбележи, че изображения на сфинксове – котки с мощни криле – се срещат в древни митове и легенди на различни култури. Смята се, че грифоните са по-късен еволюционен клон на сфинксовете. Това подкрепя идеята, че котките може да са имали еволюционна история, включваща криле.

Учени от Бостън проведоха проучване, в което бяха изследвани 80 „крилати котки“. Оказа се, че 23 от тях имат снопове връзки в основата на „крилата“, характерни за птиците, където обикновено се закрепват истинските криле. Още по-изненадващо беше, че 4 от тези животни имаха тънки кости вътре в странните образувания. Това предполага, че „крилатите котки“ може да имат атрофирали, но истински криле.

Японският зоолог Миура Токава отговори на това откритие, като каза:

„Откритието на бостънските изследователи изненадващо доказва, че дори и най-фантастичните хипотези могат да се окажат верни. Възниква въпросът дали крилата са реликва от миналото или това е началото на нов еволюционен етап в живота на котките, където крилата ще станат тяхното бъдеще?“

Докато учените продължават изследванията, за да разберат напълно този мистериозен феномен, „крилатите котки“ продължават да привличат вниманието и интереса сред хората. Може би с течение на времето ще научим повече за миналото и бъдещето на тези удивителни същества.

Езотериците се включиха на по-късен етап и дори предположиха, че котките в сегашния си вид може да са … маскирани паднали ангели… Което вече поставя доста сложни въпроси за ролята на котките, които сега живеят при хората..

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *