Артефакт, осигуряващ на хората десетки хиляди години живот, е бил доставен на Земята?

Изследване на Ерих фон Деникен

Археолози откриха удивителен артефакт по време на разкопки в Ирак – каменна стела с древни текстове. Оказва се, че описва историята на Шумер. При превода на този уникален писмен източник се разкрива невероятното – в него са изброени царете на Шумер и годините на тяхното царуване.

8 владетели са били на власт общо 241 200 години! Всеки – средно малко над 30 000 години. Естествено учените не вземат тези данни на сериозно.

Според една версия това са били фантастични текстове, според друга хипотеза шумерите са имали съвсем различна хронология, а други скептици са сигурни, че не става дума за години, а за дни – смяната на деня и нощта.

Но има и такива, които призоваха текстовете да се ползват директно. Един такъв изследовател е Ерих фон Деникен.

Швейцарският експерт по антики е убеден, че древните шумери, или по-скоро техните владетели, са знаели тайната на дълголетието. Той пише за това в работата си и прави интересно предположение.

В барелефи и древни изображения шумерските владетели са изобразявани наравно с богове и често с атрибути на богове.

Една от тях е мистериозна „чанта“. Може би не е чанта, а нещо като кошница. Съдържанието ? може да е тайната на дълголетието на шумерските царе.

Между другото, на стелата има указание, че става дума за години, а не за дни: „Децата се раждаха, растяха и умираха, но царете оставаха силни и така хиляди пъти.“

Първоначално странният артефакт е изобразяван на богове. Но с течение на времето мигрира към владетелите.

Ерих фон Деникен твърди, че в древността Земята е била посещавана от представители на напреднали цивилизации. Може би предметът, който историците несъзнателно наричат чанта, всъщност съдържа устройство или комплект за спиране или забавяне на биологичното стареене. Шумерите посрещат гостоприемно новодошлите от небето.

Същества от друга планета предали на шумерите знания за много науки. Има указания за това в древни източници: „И знанието се даде на хората.

Те научиха металургия, архитектура, астрономия, математика, философия, астрология, писане и много други неща.“

Логиката на швейцарския изследовател е проста: ако на хората са дадени знания от различни дисциплини, тогава най-вероятно те биха могли да им дадат и нещо материално.

И като се има предвид високото ниво на развитие, това може би е позволило на царете на Шумер да живеят много по-дълго, отколкото обикновеният човек може.

Дали говорим за „чантата“ или е някакъв друг подарък, не се знае, но експерти смятат, че може да става въпрос за това.

 

Брут-ални неразказвани истории

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *