Гигантски черен квадрат е заснет на Меркурий от НАСА

 

Преди време сонда на НАСА изпрати нови снимки на Меркурий, някои от които привлякоха вниманието на уфолозите.

На една от снимките се вижда голям черен квадрат.

Известният уфолог Скот Уоринг е забелязал това странно нещо. Той разглеждал снимките, изпратени от сондата Messenger, когато изведнъж вниманието му е привлечено от симетрично нещо с размери 5 на 5 километра. Според Скот видяното на 100% доказва, че извънземни действат на Меркурий.

Може би квадратът, който се вижда, е врата към подземна база или към редовно пространство, използвано като подслон или склад. Възможно е също така снимката да показва врати, които водят към мина. Входът е доста широк, за да могат лесно да влизат товарни космически кораби.

Космическата агенция не е коментирала откритието на Уоринг. С голяма степен на вероятност учените също не знаят какво може да бъде. Може само да се гадае за истинския произход на обекта.

Може би снимката показва обикновена сянка, хвърлена от някакъв хълм. Но защо сянката има такава правилна форма?

Струва си да се отбележи, че правилните геометрични форми са доста често срещани на Меркурий. Черният квадрат е второто откритие.

Първото е направено на 10.02.2012г. Тогава е забелязан правоъгълник с размери 6 на 3 километра. И до днес учените не са разбрали какво е уловила сондата.

Както и сега, някои са сигурни, че правоъгълникът е творение на извънземни, докато други имат напълно противоположно мнение.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *