Британците чакат края на света и се запасяват с консерви

Жителите на Великобритания са  започнали да се подготвят за най-лошото. В Обединеното кралство  отвори врати първата база за тези, които са в очакване на края на света. Кога това ще се случи и как ще се случи, никой не знае, но вече е ясно, какво да се направи, за да се оцелее след катастрофа от вселенски мащаб.

Хората са в очакване на изстрели или експлозия и спят с  чорапите. Те са  професионални песимисти, които са посветили живота на подготовката  за апокалипсис.

Peter Mind е  инструктор по оцеляване: „Ако във въздуха се появят токсични вещества, единственият начин да се защитите – това е с противогаз“, казва той.

Ядрена експлозия, глад, епидемия, снежна виелица, всемирен потоп … Peter Mind знае, че  животът няма да  свърши добре. Той е решен да преживее  всичко това, макар да има  хранителни запаси само за четири месеца.

Peter Mind „Мляко с дълъг срок на годност, нещо като разтворим обяд, просто добавяте топла вода. Въпреки че, ако няма огън може да се яде направо от кутията. “

Peter вече  20 години всеки ден е готов да се измъкне от тази цивилизация, която унищожава себе си. На всеки две години преглежда консервите и изяжда тези, чийто срок на годност е на път да изтече, всеки ден тренира,  тъй като на планетата след хората трябва сила.  Той е  брутален и трезв. Той може да спи на камък, и без да трепне да  застреля и да изяде катеричка, но за 16-годишното си сляпо и глухо куче Karshi ще ушие на шевната си  машина спален чувал от фланела.

Peter Mind: „Когато  заедно  спим на земята, кучето ще  ме използва като грейка, но ще се преструва,  че ми помага.“

Както казва журналистката  Лиза Херсон, за хора като Peter и Karshi, в Англия бе открита първата база. Това е нещо смесено между  военен склад и магазин за екстремни развлечения. В базата хората пазаруват семейно. Английските препъри (от думата prepare) не са толкова опасни като американските, които превръщат дома си в склад за взривни вещества и боеприпаси.

С цялото това оборудване, което ще предпазва хората от смърт, се чувстваш доста глупаво на улицата, защото наоколо е тихо. Разбира се, всички, които се подготвят за края на света в душата си се надяват , че ще оцелеят. Те не  искат да предизвикват съдбата, а просто твърдо вярват, че някога ще имат възможност да  действат според инструкциите. Но всяка нова година им носи разочарование. Светът е сравнително тих. Брадвите ръждясват , а млякото се вкисва…

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *