Не сте виждали дебела японка? Не сте – защото няма!

Знаете ли, че средната продължителност на живота на японките  е 84 години? И точно затова  те са световни рекордьорки по продължителност на живота за  последните 25 години. Те не само, че  живеят по-дълго, но  също така са устойчиви на стареенето. В тази статия ще споделим  с вас тайната на тяхното дълголетие и вечна младост, така че и вие да можете да се възползвате от техния опит.

Традиционната японска храна включва продукти, които не позволяват  наддаване на тегло и стареене. Тези продукти са:

Риба, морски водорасли, плодове, соя, ориз, зеленчуци и зелен чай, които действително се консумират ежедневно и имат подмладяващи  свойства и значително допринасят за здравословно отслабване и контрол на теглото.

Освен това  японките готвят и  традиционни блюда, които обикновено се състоят от печена  риба, ориз,  варени зеленчуци, супи, плодове и зелен чай.

Японците са  най-големите потребители на риба в света. Всъщност, почти 10% от консумацията на риба в света се приписва на тази нация. А освен това  децата в Япония изучават основите на здравословното хранене още от най-ранно детство. Има правила, които стриктно се спазват на  масата – огромните порции и пълните чинии за ЗАБРАНЕНИ. А освен това  всяка храна  се сервира отделно.

Готвенето включва кратко печене или задушаване. Заедно с  това японците  ядат ориза като вторичен хранителен продукт –  така той им служи като заместител на хляба. И това е една  от най-важните разлики между източните и западните хранителни навици.

В Япония закуската е най-важното хранене за деня, и тя, като правило, включва редица хранителни продукти и напитки, включително:  зелен чай, ориз на пара, супа, тофу, пресен чесън, морски водорасли, омлет  или парче риба.

Японците рядко ядат сладки храни. Много хора смятат, че японките не обичат шоколад, бисквити, сладолед или торта, но истината е, че те знаят негативните дългосрочни ефекти, които тези продукти имат върху здравето като цяло и затова не ги консумират.

„Физическите упражнения са  част от всекидневния живот в Япония, и затова, за да  поддържат здравословен начин на живот, те са създали  цяла една култура с колоездене, разходки и туризъм.“

По материали на econet

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Загадката с извънземната жена от Уцуро буне в Япония

На 22 февруари 1803 г. група рибари от японската провинция Хитачи се натъкват на странен обект край брега. Водени от любопитство си те го извадили на брега, за да го… Continue reading „Загадката с извънземната жена от Уцуро буне в Япония (видео)“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

One thought on “Не сте виждали дебела японка? Не сте – защото няма!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *