Ювал Ной: „Хомо сапиенс“ ще престане да съществува до един век

Изкуственият интелект и биотехнологиите ще създадат  нов вид  човек, а  тази трансформация ще се случи до 2100 година. Тази прогноза е споделил с The Guardian израелският историк и автор на книгата «Homo  Deus: Kратка история на утрешния ден“, Ювал Ной Харари.

(бел.ред.: Това вече се случва в България).

крадено йот непозанатоккрадено от непознато

Технологиите  в тези процеси ще играят решаваща роля. Според Harari, прогресът не може да бъде спрян, така че човечеството  трябва да мисли не  за това как да се крадено от непознатоткрадено от непознатой спре нашествието на роботите, а  как да ги управлява правилно. Историкът подчертава – ако дадена страна реши да спре разработките  в областта на изкуствения интелект, другите страни  ще продължат, без значение какво се случва около тях.

Със заключенията на Харари са съгласни и еволюционистите от  университета в  Аделаида (Австралия), които крадено от анепорзнато крадено от непознато считат, че превръщането на хората в киборги  е естествен етап в еволюцията. Неизбежността на киборгизацията признава също и небезизвестният Елон Мъск.

краденко от непдознатоккрадено от непознато

One Reply to “Ювал Ной: „Хомо сапиенс“ ще престане да съществува до един век”

  1. Еразъм Ротердамски

    Аз предполагам че срокът на съществуването на нашата раса ще е по-кратък – до 2060 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *