Тези кучета пазели малко съкровище, изоставено да умре в гората

Кучетата са най-верните същества на Земята! За тях няма такива понятия като безразличие и предателство. Понякога тяхната преданост  може да спаси нечий  живот.

Точно това се е случило в Индия, където кучета спасили малко бебе …

Учителят в  местното училище Улнес Чоудхури се разхождал в  гората близо до къщата си. Той се наслаждаваше на уединението си и пеенето на птиците, когато внезапно чул силен детски плач. Улнес ежедневно се разхождал по тези места, затова веднага заподозрял, че нещо не е наред – никога бил срещал хора тук, да не говорим за деца.

Мъжът определил откъде идва плачът и се насочил към него. Когато се приближил, видя четири кучета. Те лежали в кръг, очевидно пазейки нещо в средата. Улнес се приближил и замръзнал изненадан … Кучетата охранявали малко дете, увито в одеяло!

Кучетата,  забелязвайки  мъжа, започнали да лаят, но не злобно, а  приветливо – размахвайки опашките си. Изглежда, те се радвали, че най-после в гората се е появил човек, който може да помогне на бебето!

Улнес бил шокиран от онова, което видял, и се върнал обратно, за да викне  съседите си. След известно време мъжът се върнал с помощ. Те нахранили момиченцето с мляко, след което то се успокоило и спряло да плаче.

След това хората занесли  детето в града,  в къщата на Улнес, в очакване на полицията. Представете си изненадата им, когато забелязали, че кучетата ги следват!

Дори след като момиченцето било предадено на полицията, кучетата все още били неспокойни и не се махнали. Бебето било прегледано от лекарите –  оказало, че е напълно здраво.

„Това е просто невероятна история, защото ако не бяха тези кучета, момиченцето можеше да умре в гората. Без кучетата вероятно щяхме да загубим това дете! Всички сме им много благодарни“, коментира Улнес.

Така кучетата спасили малкото човече, без да искат нещо в замяна…

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *