С този мистичен ритуал за подсъзнанието ще получите отговори на всички въпроси!

    „Вашето подсъзнание работи постоянно, когато сте будни и когато спите“ (Наполеон Хил).

Подсъзнанието никога не се изключва, тъй като то контролира сърцебиене, кръвообращение и храносмилане. То контролира всички жизненоважни процеси в организма и знае решението на вашите проблеми.

Всичко, което се случва в подсъзнанието влияние върху това, което се случва в ума. С други думи, безсъзнателното в крайна сметка се превръща в реалност. По думите на Наполеон Хил „подсъзнанието се въплъщава в свой  физически еквивалент по най-прекия и практичен начин.“

Затова вашата задача е да насочвате вашето подсъзнание за постигане на желаните резултати. В допълнение – вие трябва да установите връзка  с подсъзнанието си за да  намерите решениятa на своите проблеми.

Ето как да го направите:

10 минути преди лягане.

   „Никога не си лягайте без да попитате  нещо своето подсъзнание“ (Томас Едисон).

Много от най-успешните хора в света специално „създават работа“  на подсъзнанието си по време на сън.

Как?

Преди да си легнете, помислете и напишете всичко, което искате да постигнете.

Задавайте си  въпроси за своето предназначение. На езика на Едисон – „запитайте“ вашето подсъзнание.

Запишете тези въпроси и мисли на хартия. Колкото е  по-конкретен въпросът, толкова по-ясен ще е отговорът.

В съня вашето подсъзнанието  ще започне да работи по изпълнението  на задачата.

Проучванията показват, че мозъкът (особено неговата префронтална кора) е  най-активен веднага след сън. Докато спите, подсъзнанието ви създава контекстуални връзки. А  творчество – това е образуването на връзки между различните части на мозъка.

В скорошно интервю Джош Уейцкин, бивш шахматист-вундеркинд,  говори за своя сутрешен  ритуал за идентифициране на подсъзнателните връзки, образувани по време на сън.

За разлика от  80% от хората на възраст 18-44 години, които 15 минути след събуждане  гледат  екрана на смартфона си, Джош  отива на тихо и спокойно място, медитира и взема своя дневник.

Няколко минути по-късно той излива всичките си мисли в дневника. Така че вместо да се фокусира върху входа – както правят това по-голямата част от хората, които четат посланията – той се фокусира върху извличането на  информация.

Така той достига най-високото ниво на яснота, осъзнатост и креативност –  той  нарича това „кристализиран интелект“.

Ако нямате опит с воденето на дневник, може да ви бъде трудно да  изливате душата си на хартия. Така че е по-лесно да насочите своите  „изливания“ към желаната цел.

Спомнете си за вашите „питания“ към подсъзнанието преди лягане. Задали сте си много въпроси. Мислили сте за вашите цели и сте ги записали.

И   на сутринта, когато вашият мозък мисли  най-ясно след подсъзнателната работа,  извършена в съня ви, запишете всичко, което ви идва на ум във връзка с тези цели.

Заключения.

    „Вие не можете да избирате директно  обстоятелствата, но можете да изберете мислите си – и по този начин косвено да сформирате тези  обстоятелства“ (Джеймс Алън).

Умственото творчество винаги предхожда физическото. Преди сградата да бъде построена физически, е необходимо да се проектира.

Мислите ви – това  са проекти за този живота, който изграждате ден след ден. Като се ​​научите да насочвате мислите си – както съзнателните, така и подсъзнателните – ще  можете да  сформирате  обстоятелствата, при които постигането на вашите цели става неизбежно.

Вие сте създател на съдбата си. Този прост ритуал ще ви помогне да кристализирате своите идеи за това къде искате да попаднете и как да постигнете това.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *