Мълния! Земетресение с магнитуд 10 бала по Рихтер на ирано – иракската граница

Ереван, 12 ноември - РИА Новости. В неделя на иранско-иракската граница е станало земетресение, с магнитуд  9-10 бала, съобщиха от  пресслужбата на Министерството на извънредните ситуации на Армения, позовавайки се на данни от сеизмологична Национална служба за сеизмична защита на Армения.
 
Земетресението в Ирак е предизвикало разрушения в няколко провинции. На 12 ноември в 22.18 часа местно време сеизмологичната мрежа на  Националния център за сеизмична защита на Армения е регистрирала  земетресение с магнитуд 7,2 в близост до границата между Иран и Ирак, 33 км северно от град Сарпол Захаб (провинция Керманшах, Иран), - се казва на уебсайта на арменското Министерство на извънредните ситуации.

Огнището се намира на дълбочина 20 километра. Силата на трусовете в епицентъра е била 9-10 бала, а в южните и централните райони на Армения е усетено  земетресение с магнитуд от 3 бала.

По-рано Европейският средиземноморски сеизмологичен център (EMSC) съобщи, че трусът е бил с магнитуд от 7,6 по Рихтер. Трусове са били регистрирани в 204 км на североизток от Багдад и 104 км западно от иранския град Керманшах. Според канал "Ал Сумар", земетресението е причинило разрушения в  редица иракски провинции.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *