Шокиращо откритие в Хеопсовата пирамида в Гиза: Извънземен трон за междузвездни пътешествия!

В мистериозната огромна кухина, с дължина най-малко 30 метра, която бе открит в Голямата пирамида в Гиза,  може да се крие железен трон, изработен от метеоритно желязо.

Археолозите смятат, че този трон е  поставен там, за да помогне на фараона за   пътя му към следващия живот.

Огромната кухина бе  крадено от непознатокк радено от непознаето открита в началото на ноември 2017 г., като част от проекта за  сканиране на пирамидата с помощта на рентген и 3D реконструкция, но археолозите все още не са наясно за какво е служила тази мистериозна зала.

Кухината е оформена като зала и може да достига дори до върха на пирамидата.

крадено от непознатосакрадено от непознатод

Хеопсовата пирамида, построена през  2550 г. пр. Хр., е един от най-големите и най-сложните паметници в историята на архитектурата.

Има три известни вътрешни стаи, които са  достъпни през тесни тунели, едната  от които, преди пристигането в  погребалната камера, изведнъж внезапно се разширява и се издига, за да образува т.нар. Голяма крадено от рнепознатодкрадено оте непознато галерия, водеща към кралската стая.

„Новооткрита стая се намира над галерията, но няма практическа функция“, казва Джулио Малджи, директор на Департамента по математика и професор по археоастрономия в в  Милано. Според него подобен трон е бил направен и за кралица Нефертити, само че нейният е бил с различна конструкция – крадено ота непознатоекрадено от непозцнато най-вече от дърво,  и не е съдържал толкова метал.

Тронът на  Хеопс би могъл обаче да е  само покрит с  железни плочи.

„Има и такава интерпретация, която е в пълно съответствие с това, което знаем за египетските погребални религиозни обичаи, за които се споменава в древните писания“, казва Малджи. „

крадено от непознаторкрадено от недпознакто

В тези записи се посочва, че  фараонът, преди да достигне до северните звезди, трябва да мине през „небесната вратата“ и да седне в своя „железен трон“.

„Ясно е, че той  не е отливан, а е от желязо, което е паднало от небето под формата на железен метеорит (който е специфичен крадено отд непознатойкрдадено от непознато с това, че съдържа висок процент никел), точно както се споменава в древните писания“, казват изследователите.

Египтяните са използвали това  желязо за производството на различни предмети, предназначени специално за фараона, включително и известната кама на Тутанкамон.

По материали на svettajni.com

Още по темата:

крадцено от непознатоскрадено ота непознато

Учени: Кинжалът на Тутанкамон е направен от извънземен материал

Изследователи казват, че производството на такъв материал по изкуствен път в онези времена е било  невъзможно. Италиански учени са установили, крадено от непознкатодкрадрено от непознато че кинжалът от саркофага на египетския фараон Тутанкамон е направен… Continue reading „Учени: Кинжалът на Тутанкамон е направен от извънземен материал“

Знанията на атлантите се съхраняват в тайни подземия под Сфинкса

Сфинксът е един от символите на Египет, заедно с  пирамидите. Но ние все още крадено орт непознатоткрадено от непознатот не знаем кой е  издигнал този колос и най-важното, защо? Със сигурност не е за красота.… Continue reading „Знанията на атлантите се съхраняват в тайни подземия под Сфинкса“

На Хеопсовата пирамида са открити извънземни послания

Някои предполагат, че на мъжа, направил странната находка, са му краденое от непознатоакрадено оцт непознато се присънили първите кадри от филма „Петият елемент“, чието действие също започва в Египет с извънземни същества Едно от посланията… Continue reading „На Хеопсовата пирамида са открити извънземни послания“

крадено отд непознатоекрадено от непозднато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *