„Тихата“ женска болест, която убива 70% от жертвите си!

Тя няма никакви симптоми. Вие  трябва да знаете това!

Според оценките на Американското дружество за борба с рака, в САЩ през 2017 г. повече от 22 000 жени са диагностицирани с  „рак на яйчниците„. Според предварителните оценки 14 000 от тях ще умрат от тази болест, пише CulturaColectiva.

Защо тези цифри да ви разтревожат?

Защото това е  „мълчалив убиец“. Ракът на яйчниците често е асимптоматичен, така че се  диагностицира на  по-късни етапи.

Водещи онколози твърдят, че в случай на ранно откриване на рак на яйчниците, продължителността на живота е от 5 до 7 години, но ако пациентката  не е на възраст над 35 години.

Опасността е във възможен рецидив!

1) Откриване на рак на яйчниците.

По време на научна конференция по повод  Световния ден на  рака на яйчниците (8 май) учените заявиха, че на всеки 6 месеца жената се нуждае от трансвагинално ултразвуково изследване на яйчниците. Особено ако в семейството й е имало такива, които са боледували от  тази  болест.

Първите симптоми, на които трябва да се обърне внимание, за да се изключи рак на яйчниците, са много подобни на симптомите на колит.

Важно е да се отбележи, че този вид рак се среща най-често при жени на възраст от 30 до 60. Най-важното е, че този тумор не се проявява в първия етап. Неговите симптоми лесно се бъркат с други заболявания.

2) Симптоми на рак на яйчниците:

Периодично или непрекъснато подуване на корема.
Запек, разстройство или честа коремна болка могат да са предупредителен сигнал.
Интензивната и продължителна болка в областта на таза е един от основните симптоми.
Болка в долната част на гърба.
Неконтролирано уриниране, болка и / или  парене при уриниране.
Бърза загуба на тегло.
Постоянно усещане за умора.
Болка по време на полов акт.

Ако откриете, че имате тези симптоми, незабавно се консултирайте с лекар, преминете през ултразвук на яйчниците.

Внимателно наблюдавайте здравето си, редовно посещавайте Вашия лекар, проверявайте състоянието на организма си, като използвате различни диагностични методи.

Тогава няма да се наложи да се сблъскате с тази особено опасна женска болест.

Колко често си правите профилактика? Не забравяйте да споделите тази важна информация с други!

Тихата трагедия, за която никой не говори: Емоционалното здраве на нашите деца е катастрофално!

Точно сега, пред очите ни,  в нашите домове,  се разгръща  мълчалива трагедия, засягаща най-ценното нещо, което имаме: нашите деца! Децата ни са в ужасно емоционално състояние! Освен това през последните… Continue reading „Тихата трагедия, за която никой не говори: Емоционалното здраве на нашите деца е катастрофално!“

Ново устройство установява състоянието на здравето ви само за 10 секунди

Трикодер е ново медицинско устройство, което може да сканира пациент в рамките на секунди. Първоначално то придобива слава в сериала „Стар Трек“ (Star Trek). Scout Scanadu може да измерва пулса,… Continue reading „Ново устройство установява състоянието на здравето ви само за 10 секунди“

Дори и шестсекундна тренировка подобрява здравето

Шотландски учени от Университета  Aбъртай са  провели интересно изследване. В него взели участие 12 пенсионери. Те изпълнявали интензивни упражнения в продължение на шест секунди. Оказало се, че кратките  упражнения намаляват… Continue reading „Дори и шестсекундна тренировка подобрява здравето“

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *